Detalj s dvoboja Jaruna i Croatije

 RONALD GORSIC Cropix
VATRENO PRIOPĆENJE

Eksplozivna poruka HNS-u iz Dalmacije: ‘Neće biti onako kako ste vi zamislili, sramite se!‘

‘Nećete ovu ligu proširiti na još jedan klub iz Zagreba koristeći sve prljave alate koje imate...‘
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 05. ožujak 2023. 08:49

Nakon subotnje utakmice u kojoj su u Zagrebu poraženi od Jaruna (2:1), iz redova hrvatskog drugoligaša (Prva NL), Croatije iz Zmijavaca u javnost su odaslali priopćenje koje prenosimo u cijelosti:

Verbea ligant homines, taurorum cornua funes!

Za razliku od priopćenja koji smo kao Uprava kluba objavili nakon prvenstvene utakmice protiv NK Dubrava, gdje je kompletna nogometna javnost brzo zaključila da li je priopćenje opravdano ili ne, u sklopu kojeg smo pričali o tome kako je nogomet plemenita igra čije dostojanstvo treba čuvati i braniti, a da smo mi kao Klub koji je nositelj kvalitete svih uzrasta u Imotskoj krajini dužni reagirati i upozoravati na sve anomalije koje se vežu uz tu igru, ovo priopćenje želimo da ima sličnu, ali i drugačiju poruku.

Ovim priopćenjem ne želimo upozoravati nego otvoreno prozvati Hrvatski nogometni savez i sudačku komisiju.

Današnjim nastupom njihova čovjeka, glavnog suca utakmice Jarun-Croatia, gospodina Ivana Matića, poslali su jasnu poruku o tome koliko je nogomet plemenita igra i dali do znanja koliko su doživjeli ono na što smo upozoravali.

Poslali su poruku koja je sasvim jasna i više nego direktna.

Na tu njihovu poruku imamo sljedeći odgovor:

Neće biti kako ste zamislili!

Nećete ovu ligu proširiti na još jedan klub iz Zagreba, izguravši jedan iz Dalmacije koristeći sve prljave alate koje imate. Nećete!

Za kompletnu vašu retoriku o tome kako su ruralne sredine jako bitna područja u svim strategijama i vizijama HNS-a, kako želite takve sredine rehabilitirati, također imamo odgovor: Demagogija. Sramite se!

Ukratko, naslov sve govori:

Vol se veže za rogove, a čovjek za riječi.

Utakmica je iza nas.

Stojimo uz naše momke i spremamo se za srijedu i domaću utakmicu protiv NK Dubrave analizirajući svaku današnju situaciju.

Bez nekog pristranog i pojedinačnog komentiranja utakmice prilažemo par situacija da vidite kako gospoda sa zviždaljkama i zastavicama elegantno utakmicu usmjere i na kraju prelome.

To da li će biti pozitivno ili negativno ocijenjeni, sankcionirani ili ne,ili nešto treće, nas više ne zanima.

Srdačan i sportski pozdrav iz Zmijavaca.

I više nego ikada upamtite... #dokjesrca - stoji u priopćenju.

Linker
19. travanj 2024 07:03