VLADO KOS Cropix
NEZAUSTAVLJIV JE

Hit napadač Zrinskog otkrio u čemu je tajna golgeterskog niza pa progovorio o budućnosti

Veliki adut lidera 1. Nogometne lige Zrinskog Osječko 1664 i trenutačno najbolji strijelac lige
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 15. studeni 2023. 16:13

Tri kola prije zimske pauze u 1. Nogometnoj ligi očekuje nas derbi za vrh.

Naime, prvoplasirani Zrinski Osječko 1664 u nedjelju (početak u 13.30) na travnjaku Gradskog vrta u Osijeku dočekuje prvog pratitelja, momčad Šibenika. Razlika na tablici nakon 14 kola samo je u dva boda (32-30) i svima je jasno kako je ulog u ovoj utakmici iznimno velik.

Zrinskom, kojem je ova sezona ujedno i debitantska u drugom rangu hrvatskog nogometa, apetiti dodatno rastu, a ambicije ne skrivaju. U njihovim redovima nastupa i Dominik Dogan, 24-godišnji rođeni Vinkovčanin koji je trenutačno najbolji strijelac 1. NL s 10 golova. Usporedbe radi, Ivor Ljubanović prošle je sezone bio najbolji strijelac (tada u dresu Dubrave TK) ove lige s 14 golova na kraju sezone, a Dogan je već sada na deset, te u seriji od tri gola u tri utakmice zaredom. U svakoj od tih utakmica svojoj je momčadi donio trobod, a gdje će imati veću inspiraciju ako ne u utakmici protiv izravnog konkurenta za sami vrh.

image
CROPIX

- Rekao bih da je odlična sezona iza nas, a sada je na nama da potvrdimo to u ova tri kola do pauze. Odmah na startu prvenstva rekli smo da želimo to prvo mjesto i samo neka nastavimo tim smjerom. Nemamo pritisak jer svaku utakmicu idemo na pobjedu, pa tako i u ovoj protiv Šibenika. Svjesni smo da smo na svom terenu favoriti i idemo se što više bodovno odmaknuti od konkurenata.

Uzvrat za poraz u Šibeniku

Prvi od dva prvenstvena poraza Zrinskog u dosadašnjem tijelu sezone bio je upravo protiv Šibenika. Tada, u 4. kolu na Šubićevcu, domaći su imali dva gola prednosti već na poluvremenu, a na koncu je završilo 3:0. Motiv da se ‘ispravi’ taj poraz sigurno postoji?

- Da, žao nam je zbog tog poraza. Nismo mi tako loše niti izgledali na terenu, ali smo već na startu utakmice primili pogodak dok se još nismo ni postavili i eto na koncu izgubili. Zato sada imamo motiv da ovoga puta mi uzmemo sva tri boda.
Dogan je inače dijete Cibalije iz rodnih Vinkovaca i svjestan je da klubovi iz elite prate igrače koji se ističu u nižem rangu. Misli li da može nositi Zrinski i ako se momčad plasira u elitni razred hrvatskog klupskog nogometa iduće sezone?

image
TOM DUBRAVEC Cropix

- Vidjet ćemo što će vrijeme donijeti. Moj je posao da zabijam golove, tako da ja samo obavljam svoje zadatke. Klub me zato i doveo i drago mi je što pomažem. Što nas čeka iduće sezone još je rano predviđati, svjestan sam da smo svi postali zanimljiva ‘roba’, ali kako će se situacija razvijati teško mi je govoriti.

Najprije je zabio za 1:0 protiv Jaruna, zatim opet za 1:0 protiv Vukovara 1991, a u prošlom kolu bio je strijelac u 72. minuti za 2:1 pobjedu na gostovanju kod Solina. Golovi mu sigurno daju samopouzdanje uoči Šibenika...

- Sigurno, pogotovo nakon ove utakmice protiv Solina gdje su uvjeti zaista bili jako teški. Nevrijeme je uništilo teren, lopta je slabo išla po travnjaku, ali i to su utakmice koje treba dobiti. Naravno, meni je za samopouzdanje dobro da što više pridonosim u postizanju golova.

Situacija nije bila bajna

Zabio je Dogan i dva gola protiv svog matičnog kluba, a kako je uopće bilo napustiti domaću sredinu?

- Svi znaju, nažalost, kakva je situacija u Cibaliji, da tamo nije baš bajno. Zrinski me kontaktirao i odmah sam prihvatio poziv. Eh, sada u prvenstvu sam zabio već dva gola protiv Cibalije kada smo igrali s njima u 7. kolu i bila mi je to ujedno najteža, ali i najdraža utakmica. Jer, s jedne strane zabio sam i pomogao svojoj ekipi da dođe do trijumfa, a opet, to je Cibalia, tu sam nogometno odrastao.

image
VLADO KOS Cropix

S druge strane, Zrinski sada nastupa u Osijeku, udaljenom četrdesetak kilometara od njegovih Vinkovaca i to ni manje ni više nego u Gradskom vrtu. Koliko vam to znači?

- Poseban je to osjećaj, taj ambijent, stadion, potpuno je druga priča. Svakom igraču imponira nastupati na toj pozornici i jako smo zahvalni našem predsjedniku Ivanu Komaku što nam je to omogućio.
Za kraj, koliko će još ovaj golgeterski niz trajati? Dogan je prošle sezone bio u rotaciji, te je u 26 nastupa zabio 4 gola, dok je sezonu ranije u polusezoni u 16 nastupa zabio 8 golova.

- Mislim da sam te sezone 2021./2022. imao dobar učinak, samo me zaustavila ozljeda. Prošle sezone nisam imao tako dobru formu možda jer nisam konstantno igrao, ali evo, sada se baš sve poklopilo i samo neka se tako nastavi - zaključio je Dogan.

Linker
27. travanj 2024 19:03