Amar Pekarić, Toni Kolega

 CROPIX
JUNAK VELIKE POBJEDE

‘Hrvatska druga liga je na razini Premijer lige, ovdje svatko može pobijediti svakoga‘

‘Menadžer mi je predstavio ponudu i mislim da smo donijeli najbolju odluku‘
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 23. studeni 2023. 15:05

Sve su oči u prošlom kolu Prve nogometne lige bile uperene u derbi Zrinski Osječkog 1664 i Šibenika. Iako lider na tablici i s prednošću domaćeg terena Zrinski je ipak bio svjestan da s druge strane stoji momčad koja ima mnoštvo sezona u najvišem rangu hrvatskog nogometa - Šibenik. Pogotovo jer su ih izabranici Marija Carevića svladali u prvom međusobnom ogledu ove sezone, kad je Zrinski Šubićevac napustio s porazom 3:0. Ali ovoga je puta bilo drugačije.

Na osječkom Gradskom vrtu Zrinski je bio bolja momčad i s 2:0 uzvratio za poraz iz prvog ogleda, te se na tablici sada odmaknuo na pet bodova prednosti nakon 15 kola. Prvo ime susreta, a samim time i najbolji igrač 15. kola s asistencijom i pogotkom, bio je 19-godišnji Amar Pekarić, koji od dolaska u Zrinski ovog ljeta uživa maksimalno povjerenje trenera Igora Budiše.

Slušali trenerove zamisli

- Da je rezultat bio suprotan, čestitao bih Šibeniku, ali mislim da smo stvarno zasluženo pobijedili. Slušali smo zamisli trenera, svaka lopta je bila naša, igrali smo agresivno i nismo posustali. Drago nam je što smo razveselili naše navijače, upravu kluba i sve one koji nas prate od početka ovog putovanja - započeo je Pekarić, koji je ljetos stigao iz tuzlanske Slobode.

Prije toga kalio se u Zvijezdi iz Gradačca, gdje je igrao do kadetskih kategorija. Nakon toga odlazi u Slobodu, gdje provodi četiri sezone, ali seniorski nogomet nije okusio. S bosanskohercegovačkim prvoligašem išao je na utakmice, ali većinom je dvoboje gledao s klupe. A onda je došao poziv Zrinskog i Pekarić tvrdi kako nije dugo dvojio...

- Menadžer mi je predstavio ponudu i mislim da smo donijeli najbolju odluku. Zrinski je odlična momčad, projekt je koji raste i drago mi je da sam se pridružio ovom klubu. Ono što mi je najbitnije, a mislim da je to bitno svakom igraču, jest moja minutaža.

I doista, od starta sezone postao je neizostavan kotačić u momčadi Igora Budiše. Starta u svakoj utakmici, a osim protiv Šibenika, mrežu je zatresao i protiv Cibalije. Osim Šibenika, najdraža mu je utakmica protiv Vukovara 1991 iz 2. kola kad je Zrinski svladao jednog od najvećih favorita. Tu su stvari postale ozbiljne. Tada je Zrinski postupno postajao sve bolja momčad i sada su na vrhu prvenstva. Mnoge zanima, kako Pekarić vidi razliku između 2. hrvatske lige i bosanskohercegovačke Premijer lige?

Nema velike razlike

- Mislim da su tu negdje, nema velike razlike. Vaša prva liga snažnija je od naše ‘’premijerke’’, a što se tiče drugog razreda svatko ovdje može pobijediti svakoga. Nama sada dolaze dva teška gostovanja, BSK i Orijent, koja moramo pobijediti ako želimo ostati prvi. Svjesni smo da sada postajemo lovina mnogim momčadima jer smo na vrhu - dodaje junak dvoboja na Gradskom vrtu, koji je otkrio s kakvim je ambicijama došao u Zrinski:

- Prije svega, bitno mi je da igram, to je ono osnovno što mi je ova momčad omogućila. Jako sam ponosan na svoju momčad i sve u klubu i na rezultate koje ostvarujemo, jer kad uđeš u ligu svi te gledaju kao autsajdera, ali mislim da smo svima dokazali na što smo spremni i to potvrđujemo našim rezultatima - zaključio je.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 21:20