Vjeran Simunić

 LUKA GERLANC Cropix
OSEBUJNI TRENER

Hrvatska ‘ptica selica‘ u 70. godini ima novi posao, pokušat će spasiti trećeligaša od ispadanja

Bio je prvi europski nogometaš u Japanu, izbornik Bruneja, ali i trener preko 30 raznih klubova
Piše: Josip Freiler, SNObjavljeno: 29. ožujak 2023. 14:58

Gordan Golik nije više trener čakovečkog trećeligaša (rang natjecanja službeno se zove Druga liga) Međimurja. Po drugi je puta u kratkom vremenu odstupio i podnio - ovaj puta - neopozivu ostavku, nezadovoljan kako kaže situacijom u i oko kluba. Sve to unatoč dogovora s predsjednikom u ostavci Augustinom Jesenovićem da ostane i vodi momčad do kraja prvenstva.

U klubu su brzo reagirali. Novi je trener iskusni stručnjak Vjeran Simunić, trener niza domaćih i stranih klubova, čovjek koji je već u dva navrata bio trener u Čakovcu.

- Za Čakovec me vežu lijepe uspomene, pratio sam svih ovih dana situaciju u i oko kluba, imam saznanja i oko momčadi s kojom sam odmah počeo raditi, optimist sam i nadam se najboljem.

Hoće li uspjeti vidjet ćemo uskoro, on je od početka sezone već šesti trener po redu koji obećava uspješan kraj sezone u Međimurju.

Inače, Simunić (69) je u svojoj igračkoj karijeri bio vratar Hajduka iz slavne generacije 70-ih godina prošlog stoljeća. Također, bio je prvi europski nogometaš koji je ikada zaigrao u japanskoj ligi, braneći za Yomiuri 1984. godine. Kao trener promijenio je preko 30 raznih klubova u Hrvatskoj, BiH, ali i Bahreinu, Maleziji, Vijetnamu, Singapuru i Brunejima, čije je reprezentacije jedno vrijeme bio i izbornik.

Na novom poslu neće imati lagan zadatak jer je Međimurje treutačno posljednje na ljestvici, a debitirat će u subotu, protiv Zagorca.

Linker
08. svibanj 2024 19:58