Berislav Gluić

 NK Hrvatski dragovoljac (Facebook)
UŽARENO ČELNO MJESTO

Hrvatski dragovoljac dobio novog predsjednika: ‘Pred nama je puno posla, nadam se da neću razočarati...‘

Izvanredna izborna skupština drugoligaša održana je u ponedjeljak u Sigetu
Piše: Slavko KonopljakObjavljeno: 20. veljača 2023. 23:09

Berislav Gluić, poznati i priznati nogometni djelatnik, novi je predsjednik drugoligaša Hrvatskog dragovoljca. Tako su u ponedjeljak odlučila 22 od 23 nazočna skupštinara na Izvanrednoj izbornoj skupštini kluba, održanoj u klupskim prostorijama u Sigetu, kojoj su prethodili intoniranje hrvatske himne i minuta šutnje za sve poginule hrvatske branitelje.

Bivši predsjednik županijskog ligaša TOP-a iz Kerestinca i trenutačno aktivni predsjednik ŽNK Agram, koji će morati regulirati ta dva čelna mjesta u Agramu i sada u Hrvatskom dragovoljcu, na tom vrlo “užarenom” čelnom mjestu kluba zamijenio je Marinka Perića, koji je u svom tro i pol godišnjem vladanju imao velikih uspona, ali i padova. Pod Perićevim žezlom Hrvatski dragovoljac se poslije sedam godina 2021. vratio u prvoligaško društvo gdje je plesao samo jedno ljeto, a sada u starom drugoligaškom društvu grčevito se bori za ostanak jer je posljednji na tablici.

Odlazak sa čelnog mjesta Hrvatskog dragovoljca Marinko Perić je obrazložio sljedećim riječima:

- U tri i pol godine koliko sam na čelu ovog kluba u koji sam uložio cijelog sebe, svoju imovinu, žrtvovao svoje vrijeme, zdravlje i obitelj, a sve kako bi klub funkcionirao i uspio, nažalost, došao je trenutak u kojem nisam mogao omogućiti klubu daljnje normalno funkcioniranje. Stoga sam osjećao moralnu obvezu da podnesem neopozivu ostavku na mjesto predsjednika NK Hrvatski dragovoljac, kluba kojeg ću uvijek nositi u srcu i kojem želim svu sreću u nadam se uspješnoj budućnosti, koju ovaj klub zaslužuje.

Novi predsjednik Berislav Gluić nije se razbacivao velikim riječima u svom uvodnom nastupu, svjestan da su pred njim i suradnicima brojni zahtjevni zadaci.

- Premda nisam imao nikakvog “sponzora” koji bi me gurao na mjesto predsjednika, već sam se sam ponudio da pomognem klubu, ali ne kao prvi čovjek nego dopredsjednik, na sastanku s ostalim dopredsjednicima meni su ponudili mogućnost da budem kandidat za predsjednika kluba. Prihvatio sam je i stoga mi je izuzetna čast na pruženom povjerenju skupštinara. Premda je puno posla pred nama, nadam se da neću razočarati uz veliku pomoć svih ostalih u klubu. Bez obzira na zadnje mjesto i sedam-osam bodova zaostatka iza najbližih konkurenata, pokušat ćemo izboriti ostanak u društvu drugoligaša. Ako nam se ipak dogodi pad, nastojat ćemo se što brži dići - kazao je novi predsjednik Hrvatskog dragovoljca Berislav Gluić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. ožujak 2024 12:15