Fesyuk Davyd

 VOJKO BASIC Cropix
BLATNA KALJUŽA

Hrvatski drugoligaš oglasio se nakon nevjerojatnih scena koje su obišle svijet: ‘Ponosni smo, evo i zašto‘

Scena igrača koji kopaju rupu kako bi napravili točku za izvođenje penala proširila se društvenim mrežama
Piše: Niko MatičevićObjavljeno: 11. ožujak 2024. 16:10

Croatia Zmijavci i Zrinski Osječko 1664 su u 21. kolu Supersport Prve NL odigrali jednu od najposebnijih utakmica u povijesti hrvatskog nogometa. Utakmica nije bila posebna zbog kvalitetnih nogometnih poteza obje ekipe, već zbog groznog travnjaka na kojem se susret igrao.

Croatia je mogla doći do pobjede pred sami kraj utakmice, ali je Antonio Prskalo promašio kazneni udarac kojeg je pucao iz ogromnog blata s mjesta gdje se inače nalazi bijela točka. Sramotno stanje terena u Zmijavcima i scena igrača koji kopaju rupu kako bi napravili točku za izvođenje penala proširili su se društvenim mrežama i postali viralni hit.

image
VOJKO BASIC Cropix

Povodom brojnih medijskih natpisa nakon utakmice, iz Zmijavaca su odlučili izdati priopćenje koje prenosimo u cijelosti.

"Potaknuti medijskim objavama, komentarima i mišljenjima vezano za stanje travnjaka na našem stadionu za vrijeme jučerašnje utakmice naše prve ekipe, uprava NK Croatia Zmijavci prihvaća sve konstruktivne kritike iz kojih uvijek izvlači maksimum onog što može,kako po pitanju infrastrukture tako i po pitanju ostalih stvari vezanih za funkcioniranje kluba.

Možda malo neobično za napisati u ovome trenutku, ali baš zato što je takav trenutak mi ćemo reći - PONOSNI SMO, a nastavkom teksta će vam dosta tog biti jasnije.

Naš klub ima 6 omladinskih kategorija od kojih su 4 trenutno na prvim mjestima u svojim natjecanjima.

Naš klub je samo za vrijeme zimskog prijelaznog roka imao transfere svoja tri igrača u klubove iz prve lige.

Naš klub je jedan od najposjećenijih i najpraćenijih u svojoj ligi.

Naš klub je već pet godina u ovoj ligi, samim time se odavno nametnuo kao centar razvoja mladih igrača i trenera.

Sama činjenica da su okosnica momčadi domaći igrači te da igramo na vlastitom terenu su nešto čim se ne može pohvaliti puno klubova.

Tema infrastrukture i kvaliteta rada omladinskog pogona je temelj za održivost, ne našeg kluba nego svih onih iz ruralnih sredina.

Svjesni smo i uvjeta licenciranja te napominjemo da sanacija travnjaka kreće iza zadnjeg kola.

Dodatno, u suradnji s lokalnom upravom je već dobivena građevinska dozvola, te je osigurana sva potrebna dokumentacija za unapređenje infrastrukture.

Čvrsto vjerujemo da će i ova poruka biti pozitivno prihvaćena od strane vodstva saveza i da ćemo što prije našoj prvoj ekipi, kao i djeci omogućiti izvlačenje iz blata i trčanje po malo boljim travnjacima."

Linker
11. ožujak 2024 16:11