Ivan Božić

 VLADO KOS Cropix
TREĆI NA TABLICI

Hrvatski drugoligaš ostao bez trenera - nakon remija: ‘Nezadovoljavajući učinak potaknuo ga je na ostavku‘

Remi protiv posljednje momčadi lige presudio je prvom čovjeku struke
Piše: Damir BegovićObjavljeno: 19. ožujak 2024. 23:38

Dugopoljski 1:1 remi protiv Solina donio je tektonske poremećaje u Vukovaru 1991 koji je prekinuo suradnju s trenerom Ivanom Božićem, o čemu su se iz Borova naselja oglasili priopćenjem koje prenosimo integralno i u cijelosti.

"Potvrđujemo sporazumni raskid s trenerom Ivanom Božićem. Gospodin Božić HNK Vukovar 1991 preuzeo je 30. listopada prošle godine i otad je vodio klub u 10 utakmica. Postigao je šest pobjeda, dva remija i dva poraza, a od naše klupe oprostio se 1:1 remijem kod Solina. Vukovar ostavlja na trećem mjestu prvenstvene ljestvice. Ovim se putem zahvaljujemo treneru Božiću na uloženom trudu i radu te mu želimo puno sreće u nastavku karijere. Do imenovanja novog trenera HNK Vukovar 1991 treninge seniorske momčadi će voditi stručni stožer."

Dopunu informacije (po)tražili smo (i dobili) od klupskog sportskog direktora. Dražen Pernar:

- Protiv Solina smo imali prigodu uoči trećeg prvenstvenog kruga uhvatiti kakav-takav priključak za Zrinskim Osječkim 1664 koji je izgubio kod kuće od Dubrave, no kao što je poznato u Dugopolju smo osvojili samo bod. Nezadovoljavajući učinak potaknuo je trenera Božića na podnošenje ostavke koju smo u konačnici i prihvatili.

Kada će biti poznato (prez)ime Božićeva nasljednika?

- Ne tako brzo. Sigurno ne ovaj tjedan. Momčad će u subotu protiv Croatije Zmijavci voditi Marko Novoselac, član stručnog stožera - dodao je Pernar.

Zanimljivo, Solin je bio koban i za Božićeva prethodnika Miroslava Bojka koji je smijenjen nakon listopadskog domaćeg 2:2 remija protiv momčadi s Jadra. Inače, Božić je Vukovar 1991 vodio u deset prvenstvenih utakmica, pritom je upisao šest pobjeda te po dva remija i poraza, uz kombiniranu gol-razliku 15:9. K tome je upisao i (domaći) poraz u osmini finala Kupa Hrvatske od Lokomotive (1:2).

- Podnio sam ostavku jer želim razdrmati momčad koja u drugom dijelu sezone nije bila na očekivanoj razini, za razliku od jesenskog finiša u kojem smo nanizali četiri pobjede. Mislio sam da je premijera protiv Croatije Zmijavci bila samo loš dan, ali nažalost nisam bio u pravu. Imali smo uza sve to i dosta nesreće, pogotovo u utakmici protiv Jaruna koja je proslavila njihovog golmana. Međutim, rezultat je u sportu jedino egzaktno mjerilo. Nisam od onih koji se skriva iza floskula, prvi sam koji će preuzeti odgovornost, a to upravo i činim. Zahvalan sam na prilici da vodim klub poput Vukovara 1991, kao što mi je bila izuzetna čast biti i trener Hrvatskog dragovoljca. To su dva posebna kluba u Hrvatskoj, ponosan sam na činjenicu što sam kao mladi trener imao priliku raditi u oba. Vukovaru 1991 želim svu sreću u nastavku sezone - poručio je Božić, dojučerašnji trener kluba s desne dunavske obale.

Linker
27. travanj 2024 13:43