RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
TRANSFER NA POMOLU

Ibáñezov povratak u Zagreb može spriječiti samo neočekivani obrat, ali Argentinac sada vodi drugu bitku

Bivši dinamovac već je razgovarao s upravom kluba, no dogovor zasad počiva samo na riječima
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 16. lipanj 2023. 15:36

Luis Ibáñez krajem lipnja postaje slobodan igrač, a sve upućuje na to da će dres beogradskog Grafičara zamijeniti zagrebačkim Jarunom. Međutim, posao ne može biti službeno potvrđen do 30. lipnja, kada Ibáñezu istječe ugovor u srpskom drugoligašu.

Kako doznajemo, Jarun je uspostavio kontakt s argentinskim bekom, koji se već sastao s članovima klupske uprave, ali posao je zasad dogovoren tek načelno, odnosno u jednom od obavljenih razgovora. Potpisa, dakle, još nema, iako je Ibáñez apsolutno otvoren za povratak u Zagreb.

Pregovori su u tijeku, no omanje probleme stvara Grafičar, s kojim Ibáñez ima neke neriješene račune. Klub ima određenih dugovanja prema igraču i to je bitka koju Ibáñez trenutno mora voditi. Zato je želio da vjerojatni dolazak u Jarun ostane tajna do početka idućeg mjeseca, jer i dalje ništa nije konačno, ali kako su informacije ipak izbile u javnu sferu, potrebno je naglasiti da dogovor zasad počiva na riječima.

Zbog svega navedenog priča se, kako nam kažu, pretvorila u malu "frku", no dogovor djeluje prilično čvrsto. Samo veliki obrat mogao bi spriječiti povratak bivšeg dinamovca na hrvatske travnjake pod grbom Jaruna, a u jarunskom domu postoji uvjerenje da se takav neće dogoditi.

U ponedjeljak popodne slijedi sastanak klupske uprave i igrača. Tada će se detaljnije govoriti o ljetnim planovima i potvrditi obnovljena suradnja Jaruna i Lokomotive, koja se uglavnom ocrtava u posudbi ili dvojnoj registraciji igrača. Budućnost Jerka Leke na trenerskoj poziciji također nije pod znakom upitnika.

Jarun je nedavno okončanu sezonu završio na petoj poziciji Prve NL, što je rezultat s kojim su u klubu poprilično zadovoljni, posebice iz razloga što je 11. mjesto, koje vodi u doigravanje za ostanak bio moguć scenarij za zagrebački sastav tijekom većeg dijela proljetne sezone.

Ibáñez je stasao u Boca Juniorsima, u Dinamo je došao 2008. godine i zadržao se sve do 2015., a igrao je i za Crvenu zvezdu, Trabzonspor, Zrinjski...

Linker
29. travanj 2024 15:47