Damir Krajač/Cropix
TRI MJESECA BEZ PLAĆE

Igrači bivšeg prvoligaša u štrajku, oglasio se trener: ‘Nisu trenirali, a tko će igrati, doista ne znam‘

Svoj protest prema Upravi pokazali su potezom uoči derbija, a usprkos nedaćama nižu dobre rezultate
Piše: Damir BegovićObjavljeno: 01. ožujak 2023. 21:57

Cibalia je prije pet godina ispala iz najvišeg ranga hrvatskog nogometa. U međuvremenu su zbog financijskih problema ispali u treću ligu, ali su se usprkos svim nedaćama krenuli vraćati tamo gdje Vinkovčani smatraju da im je mjesto - u vrh!

Ekspresno su se vratili u drugu ligu (današnja Prva nogometna liga) i najavili povratak u elitno društvo. Igrači su mjesecima bez plaće, a usprkos takvim uvjetima drže treće mjesto s deset bodova zaostatka za vodećim Rudešom. Međutim, igrači više ne mogu čekati. Na početku derbi utakmice protiv BSK-a (4:0) prošlog vikenda klečali su 30 sekundi. Bila je to poruka upravi i Gradu jer su tri mjeseca bez plaće i prekipjelo im je igrati u takvim uvjetima. Sukladno čitavoj priči oko kluba, provjerili smo situaciju kod trenera Tomislava Radotića

- Mogu potvrditi da ekipa ovaj tjedan nije trenirala. Tu bih se zaustavio, odgovore na sva daljnja pitanja potražite kod ljudi koji vode klub - čuli smo od Cibalijinog trenera.

Nebeskoplavi su obustavili rad do ispunjenja uvjeta, doznali smo i to...

- Odnosno, dok se situacija ne riješi, tj. dok im se isplate zaostale plaće.

U subotu je na rasporedu utakmica u Solinu.

- U kojem stanju i sastavu ćemo nastupiti, u ovom trenutku doista ne znam.

Je li odlazak u Solin doveden pod znak pitanja?

- Teško pitanje. Nenogometno. Mene zanimaju nogometne stvari, ja sam trener. Na ovo što me pitate nemam utjecaj. Teorijski pripremamo utakmicu, gledali smo neke video zapise i to je sve što vam mogu reći - zaključio je Radotić.

Linker
19. travanj 2024 18:46