IVAN PERIC Cropix
KAO SARDINE

Imamo fotografiju vinkovačkog ‘maturalca‘, direktor koji je poslao minibus ljutit: ‘Što im nije jasno?‘

‘Ako Polet nije izlazio u susret Cibaliji, nije nitko. Zna li trener koliko nam duguju?‘
Piše: SNObjavljeno: 20. listopad 2023. 20:28

Ako je nekome uistinu bilo potrebno poželjeti sretan put, onda su to nogometaši Cibalije. Pedesetak članova vinkovačkog kluba u stotinama kilometara daleko Dugopolje zaputili su se, kao što smo i ranije napisali - mini busom. Nedugo nakon što se trener Andrej Kerić požalio na skučeno putovanje, u redakciju SN stigla je i fotografija iz vozila.

- Volio bih da oni koji odlučuju o takvim stvarima objasne kako 25 odraslih ljudi, plus 25 sportskih velikih torbi, plus mreža s loptama i privatni ruksaci, mogu stati u mini bus u kojem smo doputovali u Dugopolje - govorio je Kerić, a ako ste s,e potpuno razumno, zapitali kako je moguće da sve navedeno stane u skraćeni autobus, sada smo dobili i odgovor.

Jedan od igrača Cibalije doslovno je ležao između redova sjedala, na podu autobusa. Ostali su se nekako ugurali u sjedalice, s tim da dobar dio njih ne može držati noge u prirodnoj poziciji, nego su ih nekako protegnuli sa strane. Kako je i sam Kerić rekao, "stisnuti smo kao sardine".

image

Igrači Cibalije na putu za Dugopolje

PRIVATNI ARHIV

Vinkovčani "na prvu" nisu stigli do Dugopolja, zaustavili su se 20-ak kilometara od odredišta, u Kaštel Štafiliću. Tamo će prenoćiti, pa sutra puni energije ući u nastaviti put i nastupiti protiv Dugopolja u vidu 11. runde Prve NL.

Kerić je u obraćanju uoči utakmice poslao i ironičnu zahvalu tvrtki Polet, čiji se direktor Mijat Kurtušić odazvao na poziv vinkovačkog portala Vinkulja i prokomentirao situaciju.

- Kao prvo, riječ je o klimatiziranom vozilu s 32 sjedeća mjesta, kožnim sjedalima. Bolje da šute… Ne znam što Keriću nije jasno. Neka plate na vrijeme. Zna li koliko Cibalia ima duga prema Poletu? Preko dva milijuna kuna! S tim da nije plaćen ni dug iz predstečajne nagodbe od prije desetak godina. Mislim, o čemu pričamo - započeo je Kurtušić pa nanizao nekoliko pitanja:

- Zašto se Kerić nije obratio predsjednici kluba? Ili gradonačelniku? Pa, ako Polet nije izlazio u susret Cibaliji, nije nitko! Zbog Cibalije sam skidao autobuse s komercijalnih turističkih linija. Dakle, otkazujem vožnje onima koji plaćaju kako bih izišao u susret onima koji ne plaćaju. A u firmi imam 131 čovjeka kojem moram osigurati plaću!

Završno, osvrnuo se i na nedavna događanja.

- Prije nekoliko tjedana Cibalijini juniori i prva momčad isti dan su igrali u Zagrebu. I pritom su odbili putovati zajedno, komfornim autobusom s 52 sjedeća mjesta. Je l’ postoji ikakvo razumno obrazloženje? Kako mogu platiti smještaj u hotelu, a ne mogu platiti prijevoz? Želim Cibaliji dobar rezultat sutra u Dugopolju. Nadam se da će ga i ostvariti. Isto tako se nadam da nitko neće posegnuti za alibijem o autobusu ako utakmica ne završi sukladno našim nadama i željama - podvukao je direktor tvrtke Polet, Mijat Kurtušić.

Dodajmo da je Cibalia trenutno sedma ekipa Prve NL s 13 bodova, a pobjeda bi im, uz nekoliko blagonaklonih rezultata, mogla donijeti peto mjesto.

Linker
23. travanj 2024 20:13