Slavlje Varaždinaca

 DAMIR KRAJAC Cropix
DRUGOLIGAŠKA ZAVRŠNICA

Je li sve jasno? Rudeš kiksao na teškom gostovanju, Varaždinci stigli na korak od povratka u HNL

Varaždin je slavio u Sesvetama i dva kola prije kraja došao do četiri boda prednosti ispred Rudeša.
Piše: Kazimir Guberina, Tugomir DobrinićObjavljeno: 13. svibanj 2022. 20:30

SESVETE - VARAŽDIN 2:3

SESVETE Stadion Sv. Josip Radnik. Gledatelja 800. Sudac: Tihomir Pejin (Donji Miholjac) 5,5. Pomoćnici: Knez, Grofelnik. Četvrti sudac: Lovrić. Delegat: Šutalo.

STRIJELCI: 1:0 - Vujanić (11-11m), 1:1 - Belcar (12), 1:2 - Senić (36), 1:3 - Brodić (62), 2:3 - Stojanović (64).

SESVETE: Picak - Oreč, Blatić, Gafaiti, Rubić - Muić, Vujanić (od 62. Brigić) - Barišić (od 26. Mihaljević), Fintić, Martinez (od 60. Karoglan) - Zdunić (od 62. Stojanović). Trener: Rajko Vidović.

VARAŽDIN: Sentić - Kolarić (od 90. Škaričić), Karabatić, Senić, Urata (od 75. Mekić) - Lusavec, Postonjski, Teklić - (od 23. Jagić), Belcar (od 75. Herrera), Posavec - Brodić (od 90. Vugrinec). Trener: Mario Kovačević.

ŽUTI KARTONI: Kolarić (49), Mekić (79), Baltić (90).

CRVENI KARTON: Muić (42-drugi žuti).

Varaždin je napravio presudan korak ka ulasku u elitu, a Sesvete vjerojatno prema ispadanju u trećeligaški rang nogometa. Gosti su slavili nakon vrlo uzbudljive utakmice, nošeni podrškom s tribina nije ih omelo ni početno vodstvo domaćina.

Naime, u 11. minuti sudac Pejin pokazao je na bijelu točku nakon što je srušen Zdunić, Vujanić je pogodio mrežu.

Samo dvije minute kasnije izjednačenje, Belcar je ostao sam na deset metara i pogodio desni donji kut. Zatim su oba trenera morala mijenjati svoju momčad zbog ozljeda, izađli su Teklić kod Varaždina i Barišić kod Sesveta, ušli su Jagić i Mihaljević.

Gosti su do prednosti stigli u 37. minuti, Matej Senić zabio je na dodavanje Karabatića, stoperu Varaždina bio je to već sedmi gol ove sezone. Nova nevolja snašla je domaće pet minuta kasnije, Domagoj Muić je zbog dva žuta bio isključen. Domaći su protestirali kod Pejina smatrajući da je Brodić odglumio udarac laktom, ali odluka se nije promijenila.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Sigurno da će Sesvećani imati dosta primjedbi jer u drugom dijelu po njima je Pejin propustio isklliti Kolarića. Varaždin je u nastavku bio bolji i to je oplodio pogotkom Brodića u za 1:3, prije toga su promašili dvije velike prigode.

Stojanović je svojim pogotkom vratio nadu domaćinu, ali se do kraja rezultat nije mijenjao. Tijekom drugog dijela došlo je do kratkotrajnog prekida zbog toga jer su se uključile prskalice.

- Ima još dosta posla, želimo u Prvu ligu, jer tamo nam je i mjesto. Svaka čast dečkima, zasluženo smo pobijedili - rekao je trener gostiju Kovačević.

- Igrali smo vrlo dobro s obzirom na okolnosti, čestitam Varaždinu na pobjedi - kratak je bio Rajko Vidović.


JARUN - RUDEŠ 1:1

ZAGREB Stadion Kustošije. Gledatelja 300. Sudac: Bebek (Rijeka) 7. Pomoćnici: Radošević i Brajković. Četvrti sudac: Erceg. Delegat: Lukšić.

STRIJELCI: 0:1 – Bašić (17), 1:1 – Groznica (54).

JARUN (3-5-2): Takacz – Međimorec (od 90. Brkić), Jugović, Mihaljević – Marušić, Ačkar, Dobrić, Dajčer, Groznica (od 88. Adžić) – Florucz (od 59. Dujmović), Kelava (od 46. Bamba). Trener: Jerko Leko.

RUDEŠ (4-2-3-1): Mustapić – B. Brajković, Ćosić, Pavlek (od 90. G. Popovic), Boršić – Bašić, Srbljinović (od 90. Kamga) – Borovac (od 64. Latković), Shatri (od 79. Araujo), S. Marković (od 64. Majić) – Sekulić. Trener: Ivica Landeka.

ŽUTI KARTONI: Sekulić (36), Dajčer (39), Groznica (84).

U zagrebačkom derbiju, koji je odigran u uvjetima kao da se nalazimo u sredini ljeta, a ne u prvoj polovici svibnja, nije bilo pobjednika, a remi Jaruna i Rudeša najviše je išao na ruku vodećem Varaždinu. U 17. minuti prvi je zaprijetio Rudeš no udarac Borovca pod gredu Takacz je obranio, a samo dvije minute kasnije Rudeš je došao u vodstvo. Nakon izvrsne akcije i asistencije Shatrija Bašić je malo iskosa s lijeve strane sa sedam metara pogodio lijevu vratnicu od koje se lopta odbila u vrata Jaruna za 0:1. U 43. minuti zaprijetio je Jarun no udarac Groznice s lijeve strane u desni donji kut obranio je Mustapić. U prvoj minuti sudačke nadoknade udarac iz kuta izveo je Florucz nakon kojeg je lopta pogodila Borovca od koga se odbila prema vratima Rudeša no sjajnom obranom Mustapić je spriječio izjednačenje.

image
TOMISLAV KRISTO/CROPIX Cropix

U 53. minuti prvi topnik lige Sekulić imao je veliku prigodu za povećanje vodstva Rudeša no u vrlo izglednoj situaciji pogodio je vanjski dio mreže. Kazna za ovaj promašaj stigla je već u sljedećoj minuti. Groznica se odlučio na udarac s dvadesetak metara no njegov ne odviše jak udarac u desni donji kut nije uspio zaustaviti vratar Mustapić. U 63. minuti Jarun je zamalo došao u vodstvo. Ačkar je izveo udarac iz kuta s desne strane nakon kojeg je Bamba s pet metara glavom poslao loptu u gredu. U 66. minuti brzonogi Dujmović prošao je poput brzog vlaka po lijevoj strani, a nakon njegovog ubačaja Boršić je izvrsnom reakcijom otklonio opasnost za svoja vrata. U 72. minuti Jugović je izveo slobodan udarac s preko 20 metara no nije bilo veće opasnosti za Mustapića. U istoj minuti uslijedio je izvrstan prodor Latkovića no njegov udarac obranio je Takacz. U 84. minuti svima na stadionu je zastao dah nakon sudara Groznice i Pavleka koji je duže vrijeme ostao ležati na travnjaku. Na kraju se Pavlek uspio pridignuti i na nogama napustiti teren nakon čega je svima na stadionu Kustošije pao kamen sa srca. U sudačkoj nadoknadi drugog poluvremena, koja je trajala osam minuta, zaprijetio je Rudeš preko Sekulića i Kamge no do promjene rezultata nije došlo. Nakon pobjede Varaždina u Sesvetama izgledi Rudeša za osvajanje naslova prvaka svedeni su samo na teoriju pa će po svemu sudeći drugi put zaredom osvojiti naslov doprvaka 2. HNL..

Linker
26. travanj 2024 08:57