Jerko Leko

 DARKO TOMAS Cropix
BLIŽI SE RASTANAK?

Jerko Leko pred potpisom za novi klub: Bivši Vatreni pregovarao u susjedstvu, evo kad pada odluka

Jarun na radaru drži četiri do pet opcija za nasljednika, ali tek treba potvrditi Lekin odlazak
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 22. lipanj 2024. 15:09

Sve je izglednije da Jerko Leko u narednim danima završava uspješnu trogodišnju epizodu na funkciji glavnog trenera Jaruna. Bivši hrvatski reprezentativac ovih je dana bio u Mostaru, gdje s Veležom pregovara o novom poslu i trebao bi naslijediti velikogoričkog stručnjaka Deana Klafurića.

Kako zasad stvari stoje, situacija naginje ka Lekinom potpisu za klub bosanskohercegovačke Premijer Lige, ali tek ćemo u utorak saznati je li dogovor uistinu postignut. Prvo se trebaju sastati čelni ljudi Veleža i premda je Lekin potpis poprilično izvjestan, valja ostaviti prostora i za moguću promjenu scenarija.

Za to vrijeme, predsjednik kluba Grgur Jolić i sportski direktor Marko Nujić, dvojac koji će djelovati u tržišnim vodama ljetnog prijelaznog roka, na radaru drže četiri do pet trenerskih opcija, ali konkretne poteze povući će tek kad situacija s Lekom i Veležom bude potpuno jasna.

image

Jerko Leko

TOM DUBRAVEC Cropix

Naravno, Lekin će oproštaj biti emotivan. Za kormilom Jaruna nalazi se otkad su u Prvoj NL, a činjenica da je odradio preko 100 utakmica u istim "bojama" prava je rijetkost u okvirima hrvatskog nogometa i dovoljno govori o izvrsnoj koheziji između trenera i Uprave. Vrijedi spomenuti i da igrači a ma baš nikada nisu imali slovo prigovora na Lekin tretman, karakter, liderstvo... Čak ni u potpuno neformalnim razgovorima.

No, o "oproštajki" ćemo tek ako do nje zaista dođe, stoga ostanimo na onima koji su već uputili pozdrave ili planiraju to učiniti. Posuđeni vratar Tin Sajko vratio se u Osijek, Lokomotivin ofenzivac Carlo Mateković od iduće sezone (pa do ljeta 2025.) neće se "kaliti" u Jarunu nego češkom drugoligašu Brnu, stoper Luka Dajčer (istekao mu ugovor) trebao bi u Lokose, a veznjak Gerald Diyoke nije zadovoljio očekivanja otkad se zimus pridružio klubu, stoga ga je Jarun otpisao.

Linker
22. lipanj 2024 15:12