Jerko Leko

 DAMIR KRAJAC Cropix
DETALJI OBRATA U MOSTARU

Jerku Leki propao posao, optužili ga da veliča Herceg-Bosnu: ‘Rekao sam: nađite mi izjavu‘

‘Nikada nisam bio politički orijentiran i niti sam u tom smislu imao javne istupe‘
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 24. lipanj 2024. 16:49

Nisu nam bez razloga ovih dana govorili da po pitanju dogovora između Jerka Leke i Veleža treba ostaviti prostor za mogući zaokret, bez obzira na to koliko se posao činio blizu ostvarenju. "Leko je u Veležu 99 posto", govorili su nam, no ovih jedan posto očito je napravilo prevagu - Jerko Leko ostaje u Jarunu!

Trener je sam prekinuo kontakt na relaciji Zagreb - Mostar. Nije mu se svidjelo što bosanskohercegovački klub odugovlači s konačnim "da". Krajem prošlog tjedna obavljeni su svi razgovori, dvije strane dogovorile su uvjete i predstavljanje, Leko je trebao potpisati i poručio je Mostarcima da do nedjelje želi imati čistu situaciju.

Međutim, čelnici kluba počeli su odugovlačiti s dovršavanjem posla, nisu ispoštovali Lekin rok do kraja prošlog tjedna, stoga im je hrvatski trener u ponedjeljak poručio da više ni ne moraju zvati.

image

Jerko Leko

JOSIP BANDIC Cropix

U čemu je problem? Očito su ključni ljudi Veleža upali u određenu nedoumicu jer glas dijela tamošnjih navijača nije zadovoljan trenerskim izborom. Preciznije, Leko je imao ugovor na stolu, no dio navijača optužio ga je da je još prošlog desetljeća veličao Herceg-Bosnu? Teško je uopće naslutjeti, a kamoli razumjeti odakle im takva ideja, ali kako je postajalo očigledno da glas navijača utječe i na razmišljanja Uprave kluba, Leko je zaključio da je pametnije odmaknuti se od cjelokupne situacije.

U Veležu i dalje žele surađivati s Lekom, ali ista tvrdnja ne vrijedi i iz perspektive trenera, jer začetka suradnje nikada nije ni bilo. Leku ne zanimaju stvari nevezane sa sportom i osjetio je da bi u Mostaru mogao imati probleme koje ne podržava ni s osobnog ni sportskog stajališta.

- Našli su neki članak iz 2013., gdje sam ja dao podršku nekom koncertu na kojem se podržavala Herceg-Bosna. To je smiješno, ja nikada nisam bio politički orijentiran, niti sam u tom smislu imao javne istupe u kojima bi bilo koga podržavao ili ne podržavao. Netko se jednostavno odlučio prebirati o detaljima i jedva pronašao taj nekakav koncert, na kojem nisam ni bio. Rekao sam im, pronađite mi bilo koju takvu izjavu ili da sam radio nešto tomu slično... No, u BiH se u sportu očito gledaju i neke druge stvari. Ako je to problem, onda nema smisla da idem u takvu sredinu, javio sam im da me ne zanima kandidatura u klubu u kojem se događa nešto takvo - prokomentirao je Leko optužbe o veličanju Herceg-Bosne.

Jarun je, pak, od početka priče stajao iza svojih riječi. Obećali su da će čekati rasplet situacije s Lekom i Veležom, a tek u slučaju da dogovori novi posao, krenuti u potragu za novim trenerom. Tako je i bilo, Jerka Leku danas čekaju otvorena jarunska vrata, ne planira tražiti neku drugu adresu i vodit će Jarun u idućoj sezoni, četvrtoj mu po redu za kormilom plavih iz Zagreba.

Linker
24. lipanj 2024 18:15