OVO MU JE PRVI PUT

Legenda Hajduka o neobičnoj situaciji: ‘Nisam doživio da prekinuti susret nastavljam nakon 117 dana‘

‘Sve je moguće u tih 70-ak minuta, ako budemo pravi možemo dobiti‘
Piše: Jurica VukojevićObjavljeno: 16. veljača 2024. 07:44

Zaključeni su pripremni ogledi, slijedi zadnje slaganje kockica i uštimavanje kroz treninge do otvarajućeg proljetnog nadmetanja s Hrvatskim dragovoljcem 17. veljače. Naime, jadranaši će tjedan dana prije ostalih započeti drugi dio natjecanja u 2. NL. U biti to je nastavak, preostalih 67 minuta, prekinutog susreta 10. kola, u koji gosti ulaze s prednošću od 1:0.

Jadranaši su s pripremama krenuli 8. siječnja, te odigrali sedam oglednih susreta. Četiri pobjede, jedan remi i dva poraza učinak je momčadi trenera Miše Krstičevića.

Odradili sve planirano

Bilo je ozljeda, bolesti, viroza, međutim, u ligašu s ušća Neretve se ne žale.

- Odradili smo sve planirano, momci su bili pravi u svakom pogledu, a u ovo doba uobičajene su te viroze, prehlade i slično. Na žalost, izgubili smo Duju Manenicu zbog ozljede koljena koju je zaradio u prvoj pripremnoj utakmici. Kako smo manje-više trenirali na umjetnoj travi nekim igračima to baš najbolje ne leži i bilo je ozljeda, ali vjerujem kako će i to dobro proći. Kapetan Petar Raguž još nije zbog tetive do kraja u natjecateljskom tonusu, Ante Glavina ima nekih poteškoća pa je izvan treninga, ali vjerujem da će to sve biti OK - uvodno će trener Krstičević.

Na proljetnom startu jadranaši će dva puta biti domaćini, najprije s Hrvatskim dragovoljcem, pa onda na Jadranovo stižu nogometaši Grobničanina.

- Spremni smo za teško i izazovno proljeće, kompletirali smo se i vjerujem da će to sve skupa biti dobro. Kao igrač, a niti kao trener nisam bio u situaciji da prekinuti susret nastavljam nakon 117 dana, ali idemo i to odraditi. Sve je moguće u tih 70-ak minuta, ako budemo pravi možemo dobiti. Ima tu i nekih sitnica na koje moramo pripaziti, Kuqi i Medić neće moći igrati zbog kartona koje su zaradili prije tog susreta, a igrači koji su započeli prvu utakmicu, a budu na klupi, neće moći ući u igru i tako to. Dobro je nastavak otvoriti domaćim susretima, vjerujem u daljnju podršku naših najvjernijih navijača - ističe Krstičević i naglašava:

- Popunili smo se na deficitarnim pozicijama, Sesar, Ravlija, Brkić, Šilić, Ristić uklopili su se bez problema. Pripreme je odlično iskoristio i nametnuo se junior Antonio Radonić, i neka bude primjer ostalim mlađim igračima.
S utakmicom manje Pločani su jesen okončali na 6. mjestu s 25 bodova, kao jedina momčad koja nije upisala poraz na gostovanjima.

- Vidim da su se momčadi iz vrha znatno pojačale, svima im je cilj viši rang, imaju znatno bogatije budžete od nas, a mi idemo svojim putom, iz kola u kolo pokazati što i koliko možemo. Ne pucamo na sam vrh, ali tu blizu nam je mjesto, pitat će se i nas nešto o konačnom raspletu. Mladost, Opatija, Karlovac, Kustošija, Marsonia otvoreno najavljuju put u viši razred, Radnik je nešto samozatajan, pa možemo očekivati zanimljivo i uzbudljivo proljeće.

Mnogo talenata

I još jedan detalj istaknuo je Krstičević, a tiče se budućnosti kluba s ušća Neretve:

- Drago mi je vidjeti mnogo talentirane djece u školi nogometa, i to među onim najmlađima. A ima ih zaista puno i dobro s njima rade naši treneri Stipica, Dane, Stipe, Moca. I nadamo se, uz pomoć grada, što skorijoj rekonstrukciji našeg stadiona.

Linker
03. svibanj 2024 10:22