Detalj s utakmice Kustošija - Rudeš

 RONALD GORSIC Cropix
SIGURNO PLOVE KA PROMOCIJI

Lider druge lige želi ispraviti kiks, a Tino Sven Sušić još uvijek ulazi u pravu formu

Najviše pobjeda, najmanje poraza i pozicija sa zabijenim i primljenim pogocima govori sama za sebe
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 20. travanj 2023. 15:32

Sedam kola do kraja Prve nogometne lige, Rudeš i dalje sa sigurnom prednošću gleda susret po susret kako ispuniti ciljeve zadane prije početka sezone. Iako ne ide uvijek sve po planu, čemu svjedoči i posljednji susret izrazito teškog i izjednačenog prvenstva protiv Kustošije, u taboru prošlogodišnjeg viceprvaka (kao i godinu ranije) gledaju samo prema naprijed.

Ako im promocija i igranje u najvišem rangu hrvatskog nogometa kojim slučajem nisu dovoljna motivacija, pojedinci Davora Mladine po povećalom su potencijalnih novih destinacija. S obzirom na izrazitom mladi, a kadar koji obećaje, udvarača ne fali. Jedan od potvrđenih je i onaj njemačkog Karlsruhera. Član njemačke druge Bundeslige ima veliku povijest, a njegovi članovi bili su Slaven Bilić, Srećko Bogdan i Dino Drpić.

image

Samir Toplak i Davor Mladina

RONALD GORSIC Cropix

Niti je jedan igrač u fokusu, ali niti je jedan klub koji prati Zagrepčane. Na utakmici s BSK Bijelim brdom, navodno će biti prisutni ljudi iz više klubova, što i nije novost na zapadu Zagreba. Mladi 17-godišnji veznjak Bartol Kunert prihvatio je ponudu talijanskog velikana Lazija i preselio je u redove Rimljana gdje će se pokušati starijima nametnuti u mladoj momčadi.

Veliki razlog tome je i forma svake pozicije lidera Prve nogometne lige. U prvom dijelu sezone najraspoloženiji je bio vratar Karlo Kralj, njemu su se prvi pridružili zadnji vezni, a zatim obrana i ofenzivni veznjaci i centarfor Tomislav Gudelj, koji je zabio u svojih osam od posljednjih 13 utakmica.

Poraz od Kustošije (2:1) nije previše uzdrmao momčad Rudeša. Najviše pobjeda, najmanje poraza i jednako ta pozicija sa zabijenim i primljenim pogocima, govori sama za sebe. U 27. kolu prvenstva u goste im dolazi BSK Bijelo brdo, momčad koja je kao i Zagrepčani proživljavala određenu romansu u SuperSport hrvatskom kupu, gdje je izbacila Rijeku u osmini-finala natjecanja (2:1).

U prvenstvu je ipak drugačija situacija, u drugačijem raspoloženu "plove" PNL. BSK tek tri boda dijeli od zone relegacije. Prva dva susreta ove natjecateljske godine Rudeš je sve bodove pisao na svoj konto. Prvi je slavio doma rezultatom 2:1, da bi zatim na gostovanju u Bijelom brdu slavio minimalnom prednošću.

Kako se ništa ne bi prepustilo slučaju, Rudeš je odigrao i jednu prijateljsku utakmicu prije dvoboja, protiv Gorice. U susretu posljednjeplasirane momčadi Hrvatske nogometne lige i prvoplasirane PNL-e, slavio je prvoligaš rezultatom 1:0. Ipak, nijedna ekipa nije izašla s najjačom postavom, tako da rezultat nije bio u prvom planu. Šansu su dobili oni koji manje igraju, ali i oni koji ulaze u formu. Kod Zagrepčana to su recimo Tino Sven Sušić i Brian Oddei, koji su u natjecateljskom ritmu svakome pojačanje.

Linker
27. travanj 2024 00:09