CROPIX
MIRKO SUŠAK ZA SN

Može li produkt Lokomotive krenuti stopama brojnih igrača koji su u zagrebačkom kvartu izgradili svoj put?

‘Svima bih preporučio 1. NL, idealna je za prijelaz iz juniorske u seniorsku razinu‘
Piše: Kazimir GuberinaObjavljeno: 14. studeni 2023. 23:52

Povratničku sezonu Sesveta u drugom razredu hrvatskog nogometa do sada bez ikakve sumnje možemo podijeliti u dva dijela. U prvih pet kola sesvetski je sastav osvojio tek jedan bod, a potom je uslijedio niz od devet uzastopnih utakmica bez poraza, što je klupski rekord u drugom rangu hrvatskog nogometa.

S obzirom na učinak prvo ime Sesveta u dosadašnjem dijelu prvenstvene utrke je bez ikakve sumnje mladi 19-godišnji Mirko Sušak.

Brzonogi krilni napadač stigao je ovog ljeta u Sesvete na posudbu iz prvoligaša Lokomotive i u potpunosti opravdao ukazano povjerenje.

U sezoni u kojoj Sesvete igru baziraju na čvrstoj obrani Sušak je najbolji klupski strijelac uz pet postignuta pogotka na svom kontu.

Blistavu partiju Sušak je pružio na gostovanju kod Zrinskog, gdje je s dva pogotka osigurao sesvetskom sastavu vrijedan bod, a igrač odluke Sušak je bio i u dvobojima protiv Šibenika i Croatije iz Zmijavaca kada je postigao pobjednonosni pogodak, uz gol postignut u subotnjem dvoboju protiv Dubrave Tim Kabel i prvoj pobjedi Sesveta nad suparnikom iz Dubrave nakon 11 službenih i prijateljskih utakmica i poriodu od čak 1.499 dana, čime je zaslužio i epitet igrača kola.

Uz samo 19 godina u životnom kalendaru Sušak je tako sesvetskom sastavu izravno svojim pogocima donio čak deset bodova što je vrhunski učinak za tako mladog igrača.

Nije prvi puta da su Sesvete idealan klub i nogometna stanica za razvoj mladih igrača. U prošlosti je bilo dosta primjera da su se upravo nakon igranja u Sesvetama pojedini igrači probili do naslovnih uloga u elitnom razredu hrvatskog nogometa (Ohandza, Perić, Rožman, Arsenić, Grgić, Fran i Mateo Topić....). Sličnim putem krenuo je i mladi Mirko Sušak i za sada mu ide i više nego dobro.

image
GORAN MEHKEK Cropix

- Nije nam bilo niti malo lako na početku sezone. Bilo je puno novih igrača u kadru, a kada je takva situacija ipak je potrebno vrijeme da sve sjedne na svoje mjesto. Dosta smo se tražili, ali smo u konačnici ipak pronašli pobjedničku formulu za izlazak iz krize. U ovoj sezoni jedini je cilj da se bez stresova osigura ostanak u drugom razredu hrvatskog nogometa i uvjeren sam da ćemo u tome i uspjeti, iako su Sesvete klub koji bez sumnje zaslužuje biti u vrhu 1. NL, no s obzirom na sve što se događalo ne tako davno, prvo je najvažnije osigurati ostanak, a onda krenuti prema višim ciljevima.

Dolazak u Sesvete za Suška se pokazao kao odličan potez.

- Bio je to za mene pravi potez posebno u kontekstu činjenice da prijelaz iz juniorskog u seniorski nogomet nije niti malo lagan za sada je sve u najboljem redu, pa neka tako i ostane.

Mladu sesvetsku uzdanicu nije iznenadio odličan golgeterski učinak.

- Vjerovao sam u sebe, trener Rac mi daje prigodu, suigrači su me odlično prihvatili a na meni je pokušati nastaviti u istom ritmu. Drago mi je da sam svojim golovima pomogao momčadi da stigne do važnih bodova, ali ništa ne bih mogao napraviti san i bez pomoći suigrača.

Drugi razred hrvatskog nogometa trebao bi biti razvojna liga za mlade igrače, a Sušak smatra da je kvaliteta lige na zavidnoj razini.

- Kvaliteta 1. NL je odlična, dosta je kvalitetnih igrača i praktički svako može pobijediti svakoga, Za mladog igrača mislim da je ovo idealan rang natjecanja iz kojeg se dobrim igrama i golovima može probiti u elitni razred hrvatskog nogometa kada za to dođe pravi trenutak, pogotovo na prijelazu iz juniorskog u senorski nogomet, preporučio bih svakom mladom igraču igranje u 1. NL nakon odrađenog juniorskog staža.

Do kraja prvog dijela prvenstva Sesvete očekuju tri utakmice, doma protiv Jaruna, u gostima kod Vukovara, a polusezonu će zaključiti domaćim ogledom sa Solinom.

- Cilj nam je osvojiti što više bodova. Sretan sam u Sesvetama gdje bi trebao ostati do kraja sezone. Naravno da mi je želja da u skoroj budućnosti zaigram za prvu momčad Lokomotive čije utakmice redovno pratim. Igrački uzor mi je brazilski majstor Neymar, sviđa mi se njegov sti igre. Moje je da i dalje naporno treniran i zabijam golove, a onda niti ostvarenje vlastitih nogometnih ambicija sigurno neće biti nemoguća misija - istaknuo je najbolji strijelac Sesveta Mirko Sušak pred kojim je ako je suditi po izvedbama u dresu Sesveta lijepa nogometna budućnost.

Linker
26. travanj 2024 08:08