MARKO MRKONJIC Cropix
POTVRDILI IZ KLUBA

Najdugovječniji trener HNL-a ima novi posao: Imao je ponudu iz Austrije, a sada dolazi spasiti klub od ispadanja

52-godišnji Varaždinac bit će četvrti trener koji je ove sezone sjedio na njihovoj klupi
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 09. ožujak 2023. 23:32

Nakon dva poraza, najprije u Vukovaru, a zatim protiv Dubrave TK sada ni u zaostaloj utakmici 19. kola protiv Orijenta 1919. na svojem travnjaku Kustošija nije uspjela trijumfirati. Završila je susret bez pogodaka, a kako je Croatia u Zmijavcima slavila protiv Dubrave (2:0), Kustošija je pala na predzadnje mjesto u Prvoj nogometnoj ligi. Iako je predsjednik Vladimir Babić pohvalio rad Uge Klingora, promjena je ipak bila nužna. Kustošija je dovela kapitalca u punom smislu te riječi. Samir Toplak preuzeo je klupu i pokušat će zagrebačku momčad spasiti iz zone ispadanja.

- Pad u ligu ispod je skup, a još je teži povratak nazad - rekao je Babić koji je u društvu Toplaka i poznatog menadžera Andyja Bare gledao susret protiv Orijenta 1919. Već su tada počele spekulacije o novom treneru, ali konačna odluka pala je ovoga petka. Toplak je kako govore naši izvori, imao na stolu ponudu kluba iz Austrije, ali odabrao je Kustošiju.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Inače, 52-godišnji Varaždinac bit će četvrti trener koji je ove sezone sjedio na njihovoj klupi. Najprije je Dinko Jeličić vodio momčad kroz ljetne pripreme, zatim je iskusni Ilija Lončarević (78) vodio momčad do devetog kola prije nego li su klubu preuzeli pomoćnik Ugo Klingor i trenerica Petra Mandić. Toplak je u posljednjih pola godine radio kao stručni komentator na MAX Sportu, nakon što je napustio klupu Gorice. Svoj trenerski put počeo je u rodnom Varaždinu, na klupi Varteksa gdje je najprije vodio juniore, a zatim sudjelovao kao pomoćni trener. Vodio je još Cibaliju, Zelinu i Lokomotivu, a najduže se zadržao na klupi Intera iz Zaprešića kojega je vodio od 2014. do 2019. S 2091 danom na njihovoj klupi najdugovječniji je trener u Prvoj HNL. Poznat je i po tome da je u dva različita mandata vodio Varaždin i spasio ga od ispadanja.

- Nisam ga spasio samo od ispadanja, već sam ga spasio od propasti. Da su ispali u Drugu ligu, nikad se više ne bi vratili - govorio je Toplak još prije tri godine za Varaždinski.hr.

Pred njim je novi zadatak, spasiti Kustošiju, a njegov odličan rad s juniorima koji je dokazao kroz povijest, za Babića je dobar dodatak s obzirom na to da je klub poznat po jednoj od najboljih nogometnih škola koja je iznjedrila talente kao što su Mislav Oršić, Kristijan Lovrić, Lukas Kačavenda, Roko Šimić...

Linker
09. ožujak 2023 23:32