Tino Sven Sušić u dresu Hajduka

 Joško Ponoš/Cropix
ONI MISLE OZBILJNO

Najzvučnije pojačanje dosad: Rudeš doveo nekoć najboljeg veznjaka Hajduka koji je igrao i na Mundijalu

"Nadam se da ću pomoći klubu da ostvari svoje ciljeve", poručio je 31-godišnjak
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 12. ožujak 2023. 16:44

Lider Prve nogometne lige Rudeš, pretendent za promociju u najviši rang domaćeg nogometa, doveo je novo ime uoči posljednje pobjede protiv Orijenta 1919 (1:0), te ujedno i najzvučnije pojačanje ove sezone.

"S ponosom možemo potvrditi da je Tino Sven Sušić novi igrač NK Rudeša. Rođen u Sarajevu, ali odrastao u Belgiji, gdje je započeo nogometnu karijeru, te igrao za mlađe reprezentativne selekcije te zemlje. Seniorski debi upisao je u dresu Standarda iz Liegea, a potom je 2012. godine došao u splitski Hajduk", stoji u priopćenju Rudeša.

Četiri godine nosio je Hajdukov dres, u kojem je bio i ponajbolji igrač. U bijelom dresu odigrao je 134 utakmice, zabio 27 golova te upisao 24 asistencije. Te su mu igre osigurale novi angažman u Belgiji, točnije u Genku.

U tom se klubu nije naigrao, pa je jednu sezonu proveo na posudbi u Maccabiju, ali uslijedio je povratak u Belgiju (Antwerp). Ni tamo se nije usrećio. Tek je u VVV-Venlu dobio priliku prije nego je otišao u austrijski Hartberg pa stigao u Sarajevo. Uslijedile su epizode u ruskom drugoligašu Kubanu te slovenskom Taboru iz Sežane.

Osim za mlade belgijske reprezentacije, ovaj 31-godišnji polivalentni veznjak, koji može igrati i na poziciji centralnog, ali i ofenzivnog veznog, dok je u Hajduku igrao i kao desno krilo, igrao je i za bosansko-hercegovačku reprezentaciju, u čijem je dresu skupio devet utakmica. Sa Zmajevima je nastupio i na Svjetskom prvenstvu 2014. godine u Brazilu.

Nećak legendarnog Safeta Sušića u Rudeš je došao kao slobodan igrač.

- Drago mi je što sam potpisao za Rudeš i nadam se da ću pomoći klubu da ostvari svoje ciljeve - rekao je Tino Sven Sušić, koji je s tribina gledao nove suigrače.

Dodajmo da je jedini pogodak za Rudeš u slavlju nad Orijentom zabio Tomislav Gudelj u 20. minuti. Vodeća momčad Prve NL na ljestvici ima šest bodova više od drugoplasiranog Vukovara 1991.

Linker
19. travanj 2024 06:23