GORAN MEHKEK Cropix
SLAVLJE SESVEĆANA

Nakon samo jedne sezone izbivanja izborili drugi rang hrvatskog nogometa u epskoj borbi s igračem manje

Tražili su pobjedu i do nje su došli golovima Čuljka i Vukasovića, te se time plasirali u 1. NL
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 04. lipanj 2023. 20:34

ZRINSKI - SESVETE 1:2 (Tadić 38. p./Čuljak 66., Vukasović 79.)

ZRINSKI: Stanić - Raguž, Tadić, Ćubel, Salapić (od 81. Krešić) - Horvat, Pejić, Matković - (od 15. Jajalo) - Dabić (od 75. Korov), Lozić (od 75. Vrdoljak), Kuprešak (od 81. Hajnal). Trener: Antun Labak.

SESVETE: Ilinčić - Mody (od 46. Brigić), Kulenović, Laštro, Vukasović - Kuqi (od 46. Mijatović), Topić (od 75. Petrović), Šuart - Zorica (od 46. Opačić), Guja, Abramović (od 46. Čuljak). Trener: Mario Rac.

CRVENI KARTON: Šuart (45.+1. - drugi žuti).

IGRAČ UTAKMICE: Nino Vukasović.

ČEPIN Stadion NK Čepin. Gledatelja 1.800. Sudac: Patrik Kolarić (Čakovec). Pomoćnici: Bučar, Benković.


Nakon jedne sezone izbivanja Sesvete se vraćaju u drugi razred hrvatskog nogometa. Izabranici Marija Raca slavili su na gostovanju kod direktnog konkurenta Zrinskog, u dvoboju u kojem su čitavo drugo poluvrijeme igrali s igračem manje.

Sesvete su mogle povesti već u prvom napadu, nakon 48 sekundi Abramović je izbio sam pred Stanića koju je ovaj obranio, a tri minute kasnije opet je ovaj dvojac bio na sceni. Korner su imali gosti, Topić je odlično ubacio, na pet metara ostao je usamljen Abramović, ali Stanić je njegov pokušaj obranio.

image
IVAN PERIC Cropix

Nakon toga igralo se između dva šesnaesterca, jedino vrijedno spomena bio je udarac Jajala u 32. minute s 20 metara kojeg Ilinčić brani.

U 37. Šuart neoprezno starta na Horvata, Kolarić je odmah pokazao na bijelu točke s koje je kapetan Tadić precizan.

Šuart se pokazao tragičarem, jer je u sudačkoj nadoknadi zaradio drugi žuti karton, pa su gosti u nastavak ušli s igračem manje.

No, to ih nije omelo, tražili su pobjedu i do nje su došli golovima Čuljka i Vukasovića, te se time plasirali u 1. NL, dok će Zrinski isto pokušati izboriti u dva dvoboja protiv Kustošije, 10. i 17. lipnja.

Linker
14. travanj 2024 12:51