MIRO PODRUG
MODRI S JADRA

Nastavlja se izvrsna suradnja s Hajdukom, s Poljuda su već pristigla dvojica, očekuje se još pojačanja

Osim dvoboja s juniorima Bijelih, Solin je dogovorio pripremne utakmice sa Zadrom i Hrvacama
Piše: Miro PodrugObjavljeno: 09. srpanj 2023. 14:47

Član Prve nogometne lige Solin u četvrtak je na igralištu pokraj Jadra krenuo s pripremama za novu sezonu. Trener Marko Lozo i kompletna struka iz prošlog prvenstva ostaje na kormilu prve momčadi Solina i u novoj sezoni.

Dužnost sportskog direktora i dalje će obavljati Vik Lalić. Lozini asistenti će biti pomoćni trener i analitičar Tomislav Barišić, kondicijski trener Kristijan Krajinović, trener vratara Hrvoje Višić, te ekonom Jurica Jakoliš.

Trener Solina Marko Lozo na prvoj prozivci i uvodnom treningu na igralištu pokraj Jadra je imao 28 nogometaša. U odnosu na prošlu sezonu, ostalo je u Lozinom kadru samo sedam prvotimaca, dok je priključen veliki broj juniora Solina.

- Važno je naglasiti i da su u okviru suradnje s HNK Hajduk stigli već s Poljuda Mateo Jurić-Petrašilo i Antonio Klarić Kukuz, koji su prošle sezone s Bijelima ispisali lijepu europsku priču ulaskom u finale Lige prvaka mladih. Još nekoliko hajdukovaca, prema dogovoru, očekuje se nakon povratka prve momčadi s priprema u Sloveniji, što je još jedna potvrda izvrsne suradnje između Hajduka i Solina, koja je dogovorena i službenom postala prošle sezone. A upravo Hajduk, i to juniori, koje sada trenira lanjski trener Solina Toni Golem, bit će prvi test solinskim nogometašima. Dvoboj je planiran za iduću subotu, za devet dana, u Solinu - rekao je Vik Lalić, sportski direktor Solina.

image

Struka NK Solin ostaje ista i u novoj sezoni Kristian Krajinović (kondicijski), Tomislav Barišić (pomoćni), Marko Lozo (glavni trener), Hrvoje Višić (trener vratara) Snimio: Miro Podrug

MIRO PODRUG MPO

Nakon uvodnog pozdrava predsjednika Solina Miroslava Delića, okupljene igrače i stožer pozdravio je i sportski direktor Vik Lalić. Solinjani su odmah krenuli i s prvim treningom, a ovaj vikend su predviđene obveze i tijekom jutra i poslijepodneva, testovi će se odraditi na Poljudu, a trening u Solinu.

Na memorijalnim turnirima

U odnosu na prošlu sezonu među Modrima s Jadra više nisu Duje Ninčević, Stephen Chinedu, Luka Mamić, Nikola Kušeta, Šime Puljić, Tvrtko Buljan i vratar Ante Topić.

- Novo je lice pojačanje iz Zadra, bivši igrač Dinama, Istre 1961 i Krke, krilni napadač Dino Kapitanović, dok posebno veseli i povratak Dine Klarića što se također može smatrati velikim pojačanjem. Klarić je, podsjetimo, povratnik u kadar nakon teže ozljede tijekom prošle sezone, operacije i dugotrajnog procesa oporavka. Odradio je trening po posebnom programu, ali njegov je povratak iznimno značajan za momčad Marka Loze. Osim navedenih novih igrača, prvim treninzima se priključio i značajniji broj nogometaša iz dalmatinskih niželigaških klubova, koji će se u predstojećem razdoblju pokušati nametnuti treneru Lozi i njegovom stručnom stožeru - rekao je Vik Lalić.

Osim dvoboja s juniorima Hajduka, Solin je dogovorio pripremne utakmice sa Zadrom i Hrvacama, te je potvrdio sudjelovanje na memorijalnim turnirima u Zmijavcima i Vranjicu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 13:11