Luis Ibanez

 DAMJAN TADIC/CROPIX
SLUŽBENO JE

Nekoć jedan od omiljenih Dinamovih Južnoamerikanaca vratio se u hrvatski nogomet: ‘Sve smo riješili u 15 minuta‘

Bit će mu to 10. klub karijere, a sve je počelo preko poznanstva iz zagrebačkog Dinama
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 04. srpanj 2023. 09:55

Luis Ibáñez novi je igrač NK Jaruna! Argentinski branič potpisao je vjernost zagrebačkom klubu na razdoblje od godine dana uz mogućnost dodatne sezone i pod komandama trenera Jerka Leke započet će pripreme zakazane u petak.

Jarun će biti 10. klub karijere dobro nam poznatog lica s hrvatskih travnjaka nakon Boce Juniors II, zagrebačkog Dinama, Racing Cluba, mađarskog ETO FC Gyõra, Crvene Zvezde, Karabükspora, Trabzonspora, Zrinjskog iz Mostara i Grafičara. U potonjem klubu, drugoligašu iz Beograda, Ibáñez pamti posljednji angažman, a napustio ga je po isteku ugovora, tako i potpisao za Jarun bez odštete. Dogovor sa zagrebačkim klubom već je neko vrijeme na usmenoj snazi, no sada je ušao u domenu službenih transfera.

- Došli smo do Ibáñeza preko našeg trenera Leke. Sjeli smo, porazgovarali i sve je bilo riješeno za 15 minuta. On je jedna jako pozitivna osoba i može nam biti iznimno koristan - poručio je Darko Janječić, član uprave NK Jaruna.

Ibáñez je dijelio svlačionicu s našim bivšim reprezentativcem Jerkom Lekom za vrijeme igara za Dinamo. Argentinac se Modrima pridružio u ljeto 2008. i boravio na Maksimiru do siječnja 2015., s tim da je jednu sezonu odradio na posudbi u Racing Clubu. Sada će se stari znanci ponovno naći, no u odnosu trener-igrač, a za vjerovati je da će Ibáñez odmah steći minutažu u startnoj postavi, jer Jarun je nakon završetka sezone ostao bez lijevog beka Tomislava Valentića.

Nadalje, za Jarun je na godinu dana potpisao i Nikola Ilinčić, dosadašnji vratar NK Sesveta. Značajnu ulogu u transferu odigrao je Marko Nujić, koji se po završetku sezone pridružio Jarunu kao spona između uprave i stožera. U klubu vjeruju da je 28-godišnji vratar odličan izbor. Još jedno od novih lica u Jarunu je ono Roberta Husnjaka, on je stigao iz NK Maksimira i pojačat će konkurenciju u veznom redu.

image

Luis Ibáñez

RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

Spomenimo da je Jarun trenutno i u pregovorima za napadača iz SuperSport HNL-a, čije će ime otkriti tek kada se posao privede kraju. Dakle, zagrebački klub s petog mjesta protekle sezone Prve NL ozbiljno se pojačava, ranije su već stigli Luka Smoljo i Mario Babić (obojica iz Kustošije), a suradnja s Lokomotivom rezultirat će novim perspektivnim imenima u Lekinim redovima. Ibáñez, dakako, stiže kao najzvučnije ime dosadašnjeg dijela prijelaznog roka.

K tomu, klub je tijekom ove sezone lansirao četvoricu igrača u prvoligaški nogomet, a to su Raul Alexander Florucz (Olimpija Ljubljana), Arijan Ačkar (GOŠK Gabela), Gabrijel Groznica (Koper) i Luka Savatović (Lokomotiva). Što reći, osim da se u posljednjim tjednima i mjesecima Jarun ističe u svim segmentima i lako bi mogao (p)ostati glavna priča transfer roka u okviru drugorazrednog nogometa Hrvatske.

image

Jerko Leko, trener Jaruna

RANKO SUVAR Cropix

Linker
29. travanj 2024 15:47