DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
‘ZVAO ME MARIĆ I ISPRIČAO SE‘

Nemile scene u Sesvetama, intervenirala je i policija: ‘To je bila lakrdija, zločin protiv nogometa!‘

Nervoza u utakmici Druge HNL između Sesveta i Cibalije (1:1) kulminirala je krajem susreta
Piše: Damir BegovićObjavljeno: 12. ožujak 2022. 12:46

Nakon burne utakmice u Sesvetama burni su i komentari u vinkovačkim redovima. Cibaliju je, naime, vrlo malo dijelilo od prve ovosezonske gostujuće pobjede kojom bi preskočila svog prekjučerašnjeg domaćima i dohvatila 11. mjesto na ljestvici. No, Muić je pet minuta prije kraja poništio Miljanića, baš kao što je sudac Jelenčić na isteku 90. minute na asistenciju mahača Mužara poništio Osmićev pogodak za Cibalijin trijumf.

- Znači, nisam cijelu noć spavao. Prošao sam hrvatske prvoligaške, drugoligaške i trećeligaške terene, igrao i u Bundesligi, ali ovako nešto nikad nisam doživio. Teško je i opisati što nam je sudac Jelenčić radio, počevši od nedosuđenog kaznenog udarca na Miljaniću kod 1:0 za nas, koji je bio čist kao suza, do toga da nas je iskartonirao (devet žutih kartona za Cibalijine igrače i klupu, a nijedan za domaćina, op.a.) i na kraju poništio gol za pobjedu zbog navodnog zaleđa koje, sklon sam vjerovati, nije postojalo - rekao je trener i sportski direktor vinkovačkog drugoligaša Darko Jozinović kojemu dodatna pitanja, a ni potpitanja, nije trebalo postavljati...

image

Darko Jozinović

DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

- To je bila lakrdija, zločin protiv nogometa! Sramota za sve one koji su u tome sudjelovali. Dovoljno je reći da je i većini domaćih navijača bilo neugodno nakon onoga što su vidjeli...

Otkrio je potom Jozinović i da dugo nakon utakmice njegov telefon nije prestajao zvoniti. Zvali su ga mnogi sportski prijatelji, a posebno ga je iznenadio jedan poziv...

- Da, nakon što je čuo što se u Sesvetama dogodilo nazvao me i šef hrvatskih sudaca Bruno Marić. Ispričao se i obećao da će staviti pod povećalo analizu ove utakmice. Shvatio sam da je i njemu interes iskorijeniti ovakve pojave, očistiti žito od kukolja i u tome ima moju punu podršku. Zahvaljujem mu na pozivu i riječima ohrabrenja. Zaista, osim toga dobio sam mnogo poziva i komentara o tome kako Jelenčiću nije prvi put da radi cirkus na terenu. Meni je, ponavljam, prvi put da sam tako nečemu svjedočio, zgrožen sam i osupnut.

Jelenčić je, inače, u svibnju 2016. godine sudio Cibaliji praktički kvalifikacijsku utakmicu na šibenskom Šubićevcu u kojoj je Nebeskoplavima trebao iks za potvrdu 1. mjesta i povratak u Prvu HNL. Sudac iz Rijeke, tj. Kastva, u tom susretu isključio je dvojicu igrača Cibalije, Žderića i Matiju Mišića, gurao je Šibenčane prema pobjedi na teško opisiv način, ali Mršina bojna neprobojna uzela je veliki bod odigravši 0:0.

- Nedavno sam skrenuo pažnju na to da nemamo primjere sudački tretman. Samo ovoga proljeća teško smo oštećeni u Opatiji i Sesvetama. U samo te dvije utakmice uskraćeni smo za najmanje tri boda.

Inače, nakon burnih događaja na sesvetskom terenu, napeto je bilo i pred svlačionicama. Nakon završnog zvižduka suca Jelenčića nije bilo mira. Ultrasi su se uspjeli probiti do službenih prostorija, ali ih je u naumu spriječila interventna policija, a zabilježen je i teški verbalni delikt između predsjednika Sesveta Pere Karatovića i Cibalijina trenera/sportskog direktora...

- Karatović mi je ničim izazvan opsovao pokojnu majku, sto ljudi čulo je njegov necivilizirani verbalni ispad. Ja svoju majku nisam našao bilo gdje, on svoju možda jest. Naravno, branio sam svoju čast i svoju majku! - dodao je na kraju Jozinović.

SESVETE - CIBALIA 1:1 (Barišić 85' / Miljanić 52')

SESVETE Stadion Sv. Josipa Radnika. Gledatelja 150. Sudac: Vedran Jelenčić (Kastav) 5,5. Pomoćnici: Kamenarić, Mužar. Četvrti sudac: Cindrić. Delegat: Knežević.

SESVETE (5-3-2): Krkalić - Oreč, Gafaiti (od 68. Vujanić), Ivkič, Rubić (od 68. Mihaljević), Valentić - Baltić, Muić, Fintić (od 83. Barišić) - Viduka (od 80. Martinez), Stojanović (od 68. Zdunić).

Trener: Kristijan Polovanec.

CIBALIA (4-3-3): Kovačević - Ipasegi (od 45. Nikolić), Džaja, Sopić, Mešanović - Pušić, Osmić, Pavlak - Bubnjar, Miljanić, Smajić.

Trener: Darko Jozinović.


Linker
14. travanj 2024 12:19