TEO KAMOV Cropix
NAKON MINI-SENZACIJE

‘Poraz nas je zabolio. Zapamtili smo njihovo slavlje i to će nam biti dodatni motiv‘

Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 21. ožujak 2024. 12:13

Nogometaši Dubrave Tim kabel napravili su mini senzaciju pobjedom 2:0 protiv Zrinski Osječkog u 22. kolu Prve nogometne lige. Lider drugog ranga domaćeg nogometa doživio je tako prvi poraz od čak 22. rujna prošle godine, odnosno šestog kola prvenstva. Slavonci nisu bili u svom najboljem izdanju, a s obzirom na često naglašavanu izjednačenog PNL-e, Dubrava je to iskoristila i pobjedom je kreirala senzaciju u Gradskom vrtu te odnijela bodove kući u Zagreb.

Unatoč porazu Zrinski je ostao na čelu poretka, ali nakon što je u prošlom kolu remizirao, u ovom izgubio, otopila se i solidna bodovna prednost, pa je drugoplasirani Šibenik prišao momčadi Igora Budiše na samo dva boda zaostatka.

- Naravno da nas je zabolio taj poraz nakon toliko vremena, ne samo sami rezultat nego izvedba u toj utakmici. Bili smo potpuno bez natjecateljske energije. Rekao sam svojim igračima - glave gore, ništa strašno. Protivnik je došao rasterećen i iskoristio prilike. Ovo će sada u 23. kolu sigurno biti potpuno nova utakmica, novi naboj i sigurno veće htijenje s naše strane. Jedva čekaju otvaranje tog trećeg kruga utakmica - rekao je Budiša u najavi susreta protiv poznatog protivnika.

Zrinski je nakon promocije u drugu ligu, odmah uzeo inicijativu u svoje ruke i suvereno zauzeo vrh tablice, koji unatoč porazu ne ispušta iz svojih ruku. Budiša u svome kadru ima najboljeg vratara (Marina Stanića) i strijelca (Dominika Dogana) lige s 15 postignutih golova, pet više od prvog pratitelja. Osim dvojica najistaknutijih, strateg Zrinskog ne umanjuje utjecaj niti ostatka kadra. Mijenja li se pristup nakon rijetkog poraza?

- Ponavljam, od prvog dana dok god budem ovdje, da se radi o jednoj vrlo izjednačenoj ligi. Možda se to i ne čini nekome tko nije tu skroz "unutra", ali iskustvo mi govori da nije lako iz tjedna u tjedan igrati na visokom nivou, protiv protivnika koji nema što izgubiti i niti jednom ne "kiksati". Nijedan poraz nije dobrodošao, ali dobro smo ga analizirali i idemo naprijed - rekao je glavni trener momčadi iz Jurjevca.

Unatoč slavlju u njihovom posljednjem međusobnom susretu, Zagrepčani su se odlučili povijesni potez u hrvatskom nogometu. Trener Krešimir Sunara u utorak je podnio ostavku, a predsjednik kluba Roko Ivanović na klupu angažirao je Petru Mandić.

- Ništa ne mijenja promjena trenera. Igrači su ti koji sve moraju prenijeti na teren i tu se sve vidi. Njihovo slavlje nakon pobjede prošle subotu smo zapamtili, već i to će nam biti motivacija za im uzvratimo jednakom mjerom. Ne izlazimo iz svoga konteksta. Imamo svoju igru - odgovorio je Budiša mijenja li potez Dubrave njegove planove za susret.

Vratar Stanić i standardni desni bek Bruno Unušić su na susretu u Zmijavcima protiv Croatije (0:0), u 20. kolu, doživjeli lakše ozljede. Kakav je sada njihov "zdravstveni karton"?

- Vratar i igrač rade normalno ovaj tjedan, očekujem da će njihova izvedba biti svakog dana sve bolja. Ima još nogometaša u kadru, dosta kola je do kraja. Ništa me ne zanima, nego jednostavno subota, pola dva, 90 minuta da odradimo posao kako znamo i tako u svaki susret - zaključio je Budiša.

Linker
21. ožujak 2024 12:14