Petra Mandić

 DAMIR KRAJAC Cropix
JEDINA DOKTORICA NOGOMETA

Povijesni raritet u Hrvatskoj! Zagrebački klub dobio trenericu, slijedi vatreno krštenje u Osijeku

Petra Mandić ima veliku obvezu. U konačnici, mora izboriti ostanak momčadi u ligi
Piše: Mihajlo NinićObjavljeno: 19. ožujak 2024. 20:58

Loš učinak na početku drugog dijela prvenstva i četiri poraza zaredom Dubrave Tim Kabel, prevladani su pobjedom 2:0 nad liderom prvenstva Zrinskim Osječko u Osijeku, ali unatoč tome došlo je do promjene na klupi drugoligaša s istoka Zagreba.

Iako se očekivao miran nastavak prvenstva, pred sljedeće kolo i ponovni susret sa Zrinskim u Gradskom vrtu, trener Krešimir Sunara u utorak je podnio ostavku predsjedniku kluba Roku Ivanoviću. Predsjednik Ivanović djeluje promptno i na klupu postavlja Petru Mandić, koja je bila licencirani trener prve momčadi u prvom dijelu sezone, dok je u stvarnosti kao pomoćni trener Dubravu vodio Ivan Božić.

Petra Mandić je jedina doktorica nogometa u Hrvatskoj, rođena je u Rijeci 1982. godine, igrala je za reprezentaciju Hrvatske, a bila je trener ženskih nogometnih klubova Splita i Osijeka. U muškom nogometu bila je pomoćnica Ugi Klingoru u Kustošiji, dok su igrali u drugom rangu. Sada je dobila priliku i službeno biti trenerica muških seniora u jednom drugoligaškom klubu, što je povijesni raritet u hrvatskom nogometu, nijedna žena prije nje takvu ulogu nije dosegnula.

Pred Petrom Mandić je velika obaveza da nastavi tamo gdje je Sunara stao, očekuje se vatreno krštenje u Osijeku kod vodećeg Zrinskog, a u konačnici ostanak Dubrave Tim Kabel u drugom stupnju natjecanja hrvatskih klubova.

Linker
19. ožujak 2024 20:59