LUDA ZAVRŠNICA

Prava nogometna drama na Stanovima: Segesta boljim izvođenjem jedanaesteraca izborila putovnicu u viši razred

Vratar Segeste uspio je obraniti udarce Vukadinovića i Grgića i tako donio radost gostima
Piše: Dražen ŽuraObjavljeno: 16. lipanj 2024. 21:20

ZADAR - SEGESTA 2:1(2:4)

ZADAR Stadion Stanovi. Gledatelja 2.500. Sudac: Zdenko Lovrić (Đakovo) 7. Pomoćnici: Knez, Babić

STRIJELCI: 1:0 - Serbinov (40), 1:1 - Vanzela (61), 2:1 - Muić (90+4).

JEDANAESTERCI: 0:1 - Kovačević, 1:1 - Nakić, 1:2 - Rendulić, 2:2 - Luetić, 2:3 - Vanzela, Vukadinović - brani Zrinščak, 2:4 - Mihaljević, Grgić - brani Zrinščak.

ZADAR: Matasović 6, Kordić 6,5, Muić 6,5, Jukić-Peladić 6,5, Luetić 6,5, Jurić 6, Perić 6 (od 75. Grgić 6), Jakir 6, Djeveljekaj 6, Serbinov 6,5 (od 75. Šutalo 6), Pedišić 6 (od 66.Nakić 6). Trener: Marin Oršulić 6,5.

SEGESTA: Zrinščak 7,5, Vanzela 7, Kopić 6, Đurak 6 (od 72. Mihaljević 6), Kesić 5,5 (od 46. Kapac 6; od 88. Radošević -), Gastaldelo 6, Bertina 6 (od 73. Rendulić -), Živčić 6, Martinović 5,5 (od 46. Zlatunić 6), Kovačević 6,5, Kukoč-Petraello 7. Trener: Zoran Buinac 7.

ŽUTI KARTONI: Kopić (4), Buinac (26), Đurak (37), Kovačević (52), Vanzela (66), Gastaldelo (66), Muić (67), Nakić (72), Rendulić (74), Živčić (86), Mihaljević (90+7). IGRAČ UTAKMICE: Mihael Zrinščak. PRVA UTAKMICA: Segesta - Zadar 2:1.


U pravoj nogometnoj drami na Stanovima boljim izvođenjem jedanaesteraca "putovnicu" za viši razred, odnosno Supersport Drugu NL izborila je momčad Segeste. Njihov vratar uspio je obraniti udarce, Vukadinovića i Grgića i tako donio radost gostima koji su u Zadar doputovali s pobjedom 2:1, te u konačnici potvrdili svoju kvalitetu i iskustvo.

Inače, odmah na otvaranju utakmice bilo je primjetno kako je Segesta odlučila braniti rezultat iz Siska (2:1), posve su se povukli u svoje polje. I onda nije ni čudno što su Zadrani imali posjed lopte, te dobro kombinirali sve do zadnjeg poteza. Puno toga polazilo je od Luetića.

Konačno se domaćin skroz osilio, krenuli su redati prigode, najprije Jukić-Peladić. Potom kapetan Muić koji je pucao glavom, međutim, netko od igrača Segeste izbio je loptu s gol linije. Nije dugo trebalo čekati na novi zadarski nalet, podosta izglednu prigodu propustio je Jurić, odnosno, obranio je Zrinščak. Ali, akciju koja se plela ispred šesnaesterca gostiju, obrana, na koncu i vratar nisu mogli spriječiti jer je Serbinov iznimno preciznim udarcem pogodio desnu stranu.

Segesta? Bez prijetnje u prvih 45 minuta, međutim osam minuta kasnije u mat situaciji pred zadarskim vratima našao se Gasteldelo, ali je pogodio ogradu igrališta. Njegovu prigodu možemo podvesti pod odluku Zadrana s ciljem da se skroz posvete obrani, što se mnogima činilo čudnim potezom. Ubrzo je uslijedio pravi šok, jer je nakon ubačaja Kukoča najviši u skoku bio Vanzela i pogodio u nebranjeni dio mreže za veliko slavlje Siščana. Umalo se Serbinov ponovno upisao u listu strijelaca, no loptu je zaustavio Zrinščak. Nastavio se pritisak domaćina, lopta je najviše bila kod Grgića koji je u 83. minuti dobro tukao iskosa, obrana Segeste jednako tako reagirala, ishod svega bio je udarac iz kuta. U sudačkoj nadoknadi isplatilo se igrati skroz otvoreno, Muić je doslovce zakucao loptu u mrežu Segeste.

Odluka je pala s bijele točke, gosti su bili smireniji, zabili su sva četiri pokušaja, dok su za domaće promašili Vukadinović i Grgić, Zrinščak je obranio njihove pokušaje i slavlje gostiju moglo je početi.

ULJANIK NOVI ČLAN DRUGE NL

Uljanik je novi član Druge NL. Epilog je to jučerašnjeg uzvrata odigranog pred vipe od 2.000 gledatelja na Verudi. Nakon što je prvi dvoboj odigran u Velikoj završen 0:0, u Puli je bilo 3:1 za domaćina.

Početak je protekao u opreznoj igri, bez većih uzbuđenja pred golovima, ali gosti su iz prve prigode poveli. Mato Marčetić poslao je dugu loptu za Antunovića, koji vraća povratnu za Martinovića. Martinović prolazi kroz dvojicu obrambenih igrača i preciznim udarcem pogađa u drugi kut gola.

Minutu kasnije Milivoj Simeunović puca s ruba šesnaesterca, ali lopta nakon bloka odlazi u korner, iz kojeg su stigli do izjednačenja. Simeunović je ubacio, a Benjamin Pajković pogodio za 1:1.

U 32. minuti Simeunović odlično puca iz slobodnog udarca, no lopta odlazi preko gola. Tri minute kasnije velika šansa za Uljanik! Robert Perić Komšić odlično puca, ali vratar Slavonije Ivo Petković još bolje brani. Lopta se odbija, a Žarko Dominik Jakovljević čisti s gol linije. U 36. minuti novi pokušaj Uljanika. Dominik Žgomba puca, ali lopta odlazi pokraj gola.

U 44. minuti Uljanik vodi. Ponovno gol iz kornera, Noel Žiković je najviši na petercu i posprema loptu u drugi kut.

U trećoj minuti nadoknade Benjamin Pajković je odlično pucao, ali vratar Slavonije Ivo Petković je vrhunski obranio iz gornjeg kuta gola.

U 51. minuti Slavonija je bila opasna iz auta. Ivan Antunović je prenio loptu za Tvrtka Jankovića, koji s četiri metra prebacuje loptu preko gola a sedam minuti kasnije velika šansa za Slavoniju. Tvrtko Janković ubacuje s desne strane. Lopta je preletjela domaćeg vratara i dolazi do Ivana Antunovića, ali on nije uspio dobro zahvatiti loptu, koja odlazi daleko od gola.

U 68. minuti Uljanik vodi 3:1! Robert Raković je pogodio za povećanje vodstva Uljanika. Nakon akcije domaćih igrača, vratar Slavonije Ivan Petković odlično brani udarac, ali odbijena lopta dolazi na nogu Robertu Rakoviću, koji je povećap vodstvo domaćih.

U 83. minuti gosti su imali prigodu za vratiti se u susret, ali Martinović nije iskoristio kazneni udarac. Domaći Carlo Jurak pogodio je stranu i odlično obranio. Ostaje 3:1 u Puli. Posljednju prigodu imala je Slavonija u 85. minuti, nakon kornera Žarko-Dominik Jakovljević je visoko skačio, ali nije bio precizan.

ULJANIK - SLAVONIJA 3:1

PULA SRC Uljanik Veruda. Gledatelja 2.000. Sudac: Renato Lacić (Split). Pomoćnici: Kuduz, Sarić.

STRIJELCI: 0:1 - Martinović (22), 1:1 - Pajković (24), 2:1 - Žiković (44), 3:1 - Raković (68).

ULJANIK: Jurak, Žgomba, Pajković (od 90+1. Radonić), Mašović, Perić-Komšić (od 76. Gjurchinoski), Simeunović, Kovačević (od 60. Batelić), Živković, Jereb, Giljanović, Raković (od 90+1. Jokić). Trener: Saša Kolić.

SLAVONIJA: Petković, Jakovljević, Jagodić, Marčetić (od 68. Janček), Antunović, Martinović, M. Peharda, I. Peharda (od 60. Prološčić), Janković (od 89. Novak), Božić, Šubara. Trener: Krešimir Čuljak.

ŽUTI KARTONI: I. Peharda (47), Raković (68). IGRAČ UTAKMICE: Milivoj Simeunović. PRVA UTAKMICA: Slavonija - Uljanik 0:0.

Linker
22. kolovoz 2024 11:28