Predsjednica Cibalije Dea Lasić

 MARKO MRKONJIC/CROPIX Cropix
OŠTAR REZ

Prva žena na čelu legendarnog HR kluba povukla potez koji je mnoge šokirao: ‘Morali smo ovo napraviti!‘

‘Znate i sami da je lakše promijeniti jednog trenera‘, nego 20 igrača, kaže Dea Lasić
Piše: D. BegovićObjavljeno: 20. travanj 2022. 12:18

U utorak baš ništa nije slutilo na dramu u Cibaliji. Darko Jozinović nakon trodnevnog uskrsnog predaha okupio je momčad na popodnevnom treningu nakon kojega mu je - uručen otkaz!

- Iznenađen sam, kako ne bih bio. Prije treninga sam razgovarao s predsjednicom Lasić oko plana putovanja u Zaprešić, ništa nije ukazivalo na ovakvo što. Nakon treninga pojavili su se i predsjednik Nadzornog odbora Hrvoje Niče i član Nadzornog odbora Darko Stojanović i dali mi do znanja da više nisam trener. Evo, zasad je to sve što imam za reći, moram priznati da sam poprilično iznenađen, čak i malo šokiran - rekao je sad već bivši trener Cibalije Jozinović, koji je momčad preuzeo krajem prošloga rujna, a do polovice ovoga travnja vodio je Cibaliju u 18 bitaka za bodove uz učinak od sedam pobjeda, tri remija i osam poraza te kombiniranu gol-razliku 25:25.

image

Darko Jozinović

VLADO KOS/CROPIX

Iznenađen je bio i predsjednik klupskog Nadzornog odbora, već spomenuti Hrvoje Niče:

- Ne, nismo Stojanović i ja smijenili Jozinovića. Na kraju krajeva, nemamo ni mandat za takvo što. Predsjednica je jedina ovlaštena za donošenje takvih odluka, a nas dvojica smo nazočili sastanku kao njezina podrška. Konkretnu odluku u potpunosti podržavamo - podvukao je Niče.

Riječ je dobila i predsjednica Dea Lasić, koja je još prošloga tjedna hvalila Jozinovićev rad, trud i predanost...

image

Dea Lasić

MARKO MRKONJIC/CROPIX Cropix

- I danas ću isto to reći; predanost poslu trenera Jozinovića nije upitna, no činjenica jest da se šest kola prije kraja nalazimo u grčevitoj borbi za ostanak i da moramo na neki način prodrmati svlačionicu. Znate i sami da je lakše promijeniti jednog trenera, nego 20 igrača - rekla nam je prva žena u povijesti koja je sjela u vruću stolicu legendarne Cibalije.

U konkretnom slučaju promijenjena su dvojica trenera, jer član Cibalijinog stručnog stožera više nije ni Tomislav Bolarić, koji je prije nešto više od pola godine došao ‘u paketu’ s Jozinovićem. Tko će biti novi šef struke?

image

Vinkovci, 161021.
Stadion HNK Cibalia.
Dea Lasic, nova predsjednica HNK Cibalia.
Foto: Marko Mrkonjic/CROPIX

MARKO MRKONJIC/CROPIX Cropix

- Trening u srijedu će voditi Ivan Karaula, a do petka i gostovanja kod Intera imat ćemo novog čovjeka na klupi. Ne, nipošto ne želim licitirati nijednim imenom i prezimenom - dodala je na kraju predsjednica Lasić.

Linker
25. travanj 2024 04:25