Joe Šimunić (lijevo)

 DAVOR PONGRACIC Cropix
VELIKA ČAST

Prvi Vatreni koji je postao predsjednik kluba: ‘Čestitam juniorima Hajduka, ali sad ću navijati protiv njih‘

Danas je i službeno predstavljen novi predsjednik lidera druge lige Josip Šimunić
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 25. travanj 2023. 21:55

Nakon Silvija Marića, pa onda Fabijana Komljenovića, u momčadi koja je "Totalno drukčija od drugih", dodano je još dragocjenog iskustva i štiha Dinamovih i zagrebačkih legendi. U NK Rudešu predstavljen je novi predsjednik kluba - Josip Joe Šimunić. Dok kvalitetan kadar trenera Davora Mladine uspješno ide ka cilju u vidu promocije u Hrvatsku nogometnu ligu, uprava kluba radi sve kako bi tamo bili što konkurentniji.

- Prvi cilj nam je ući u Hrvatsku nogometnu ligu. Na dobrom smo putu, ali još je šest kola do kraja i bilo bi lijepo dobiti sve preostale utakmice i možda skupiti najviše bodova s kojima je jedan drugoligaš osigurao promociju. Zadnje dvije sezone borba je trajala do kraja i Rudeš najbolje zna kako se igra do "posljednjeg sučevog zvižduka". Ima tu još posla, ali ja sam uvjeren u ostvarenje krajnjeg cilja - rekao je bivši hrvatski reprezentativni branič.

Do sada je bio igrač, pa trener u-19 mlade reprezentacije. Sada će se okušati i u ulozi operativnog predsjednika.

- Ovo je jedna druga perspektiva. Biti operativni predsjednik nije ni blizu isto kao raditi na terenu. Sada ću vidjeti kako to izgleda iz ove perspektive.

Iako pratiteljima Rudeša nije bilo čudno vidjeti ga na tribini bl. Alojzija Stepinca, do sada je bio prijatelj kluba i član njegovih veterana. Kako je došlo do "produbljenja" odnosa njega i kluba za zapada grada i koliko je dobro upoznat s trenutnim kadrom?

- Dobio sam poziv od direktora Stipe Čondrića, s kojim dijelim svlačionicu u CIOS veteranima Rudeša i dobri smo prijatelji. On me pitanjem vidim li se kao predsjednik kluba zaintrigirao i tako je došlo do toga. Veliki izazov, ali moj cijeli život je izazovan i to mi se sviđa, veselim se svakako kako će to biti u budućnosti. Dosta dobro poznam trenutni kadar. Već dugo sam prijatelj kluba. Zanimalo me uvijek kako jedan klub funkcionira. Dobio sam dosta informacija od svojih prijatelja tu iz kluba. Sada ću biti više u klubu i skupa s ljudima koji su ovo gradili donositi prave odluke.

image
CROPIX

Prije "generala obrane", u Rudeš su ove sezone pojačati klub svojim znanjem i iskustvom došli bivši dinamovci i hrvatski reprezentativci, Silvio Marić i Fabijan Komljenović. Oni su dodatak već "uigranoj" upravi lidera Prve nogometne lige.

- U Rudešu su nevjerojatne osobe i ljudi s velikim iskustvom. Vrlo je bitno kada pričamo o nogomet, da su osobe kao igrači puno toga prošli i različite funkcije imali. Puno je lakše donijeti neke teške odluke s takvim osobama oko sebe. Moram istaknuti da je veliki posao napravio Pero Klarić, kojega ću uvijek oslovljavati predsjednikom, naravno zajedno s ostatkom uprave kluba. Vrhunski posao radi i Stipe Čondrić, direktor kluba. On je tu, momak iz kvarta, vezan uz klub od rođenja. To su osobe kojima je klub na prvom mjestu. Drago mi je raditi s takvim ljudima, kojima je jedini interes onaj kluba. Gledao sam kako oni surađuju s nogometnim legendama i drago mi je da sam sada i ja ušao u tu priču.

Ono o čemu je pisala gotovo cijela sportska javnost ovih dana, naravno riječ je o juniorima Hajduka, u Rudešu će imati priliku testirati već u nedjelju u 12.30 h. Mlade momčadi Zagrepčana i Splićana igraju 25. kolo juniorske HNL.

- Izuzetno mi je drago što su momci napravili za hrvatski nogomet. Čestitam im na tome, ponosni smo naravno svi na njih. Inače im želim sve najbolje, ali u nedjelju ću naravno navijati za pobjedu Rudeša.

- Mogu reći da sam jako ponosan da jedan Josip Šimunić, koji je i na kraju krajeva jedna moralna vertikala. Čovjek koji je prošao toliko toga, dolazi u jednu zajednicu koja je NK Rudeš. Mi smo lokalci, kvartovski klub, on je osoba globalne karijere, momak koji je toliko toga prošao. Mi smo tu da mu pomognemo kao operativnom predsjedniku i zajedno ostvarimo cilj ulaska u HNL i onda kasnije biti konkurentni u toj cijeloj priči - dodao je direktor Rudeša, Stipe Čondrić.

Silvio Marić među prvima je čestitao bivšem suigraču na dolasku u Rudeš.

- Zahvaljujem Joeu što je našao vremena za nas, velika je ovo stvar za Rudeš, ali i hrvatski nogomet. O Josipu Šimuniću ne treba trošiti riječi, imao je sjajnu igračku karijeru, govori puno jezika pa ne znam možemo li na ovoj funkciji imati kompetentniju osobu. Želim mu puno sreće, neka odvede klub u onom smjeru koji svi skupa priželjkujemo - poručio je Marić.

Nema zle krvi između mene i Sulejmanija

Iako je "kopačke objesio o klin", na travnjak će istrčati opet u lipnju, na oproštajnoj utakmici reprezentativnog kolege, Danijela Pranjića. Osim njega, tamo će biti i drugi protagonist "najgoreg starta na Marakani", Miralem Sulejmani. Naravno, svi dolaze u dobroj volji i o trzavicama nema ni riječi.

- Odazvati ću se naravno Danijelu za oproštaju utakmicu. Ali ne, nema nikakve "zle krvi" i najbitnije je završiti karijeru našeg velikog igrača kako to priliči - zaključio je Josip Šimunić.

Linker
19. travanj 2024 01:39