RANKO SUVAR Cropix
SILAZNA PUTANJA

Raspad sistema u hrvatskoj momčadi koja se prošle godine borila za SHNL, broje šesti poraz i pet novih komada u mreži

Počela su šaputanja i o smjeni trenera Siniše Sesara koji je poslao svoje u napad od 1. minute
Piše: Damir BegovićObjavljeno: 21. rujan 2024. 18:53

CIBALIA - ZRINSKI OS. 1664 5:0 (Oršolić 41., Jazvić 48. - 11 m, J. Bajić 49., Vrdoljak 54., 73.)

CIBALIA (4-2-3-1): Križanović - Pedro (od 68. Lišnić), Oršolić, Lasić, Mešanović (od 75. Josipović) - Radošević (od 46. Pervan), Kuzminski - J. Bajić, Halilović (od 46. Vrdoljak), J. Pejić - Jazvić (od 63. Mujagić)

Trener: Siniša Sesar

ZRINSKI OSJEČKO 1664 (3-4-2-1): Stanić - Zirdum (od 62. Preljević), Ćubel, Pajić - Janković, Vidović (od 58. Vuica), Gvozdenović, Kuprešak (od 46. P. Pejić) - Korov (od 71. F. Pejić), Karalić (od 58. Sušić) - Vukušić

Trener: Dražen Dikonić

ŽUTI KARTONI: Radošević (12), Gvozdenović (16), Kuprešak (21), Vrdoljak (90).

CRVENI KARTONI: -

IGRAČ UTAKMICE: Jurica Bajić.

VINKOVCI Stadion HNK Cibalia. Gledatelja 570. Sudac: Marino Majstrović (Crikvenica) 7. Pomoćnici: Kečkiš i Krmar. Četvrti sudac: Šantić. Delegat: Valić.


Jurjevčani su u Vinkovce stigli u inkoherentnom stanju, kao rasuti teret; trener Mate Neretljak je smijenjen, gazdi Ivanu Komaku propisi su onemogućili pristup klupi s koje je kanio Crvene voditi na ovoj utakmici, pa je to (u)činio trener golmana Dražen Dikonić, upisan u rubriku "Kondicijski trener", a inače nekoć vratar u Cibalijinim mlađim kategorijama.

Cibalia je trebala pobjedu za mir u kući nakon četiri utakmice s mršavim ulovom od svega dva boda. Počela su šaputanja i o smjeni trenera Siniše Sesara koji je poslao svoje u napad od 1. minute. Pa je već u 6. Jurica Bajić uzdrmao gredu!

Nastavila je Cibalia pritiskati goste, najopasniji u prvoj dionici bio je spomenuti Bajić koji je priprijetio u još dva navrata, ali izostala je konkretnost. Onda je Bajić odlučio asistirati i to iz slobodnjaka u 41. minuti u kojoj je Oršolić fino trznuo glavom i zabio za 1:0.

Prošao je tako stoper Nebeskoplavih u samo tjedan dana put od pokojnika do pukovnika, od tragičara do junaka! Podsjećamo, prošle subote protiv Orijenta duboko u nadoknadi skrivio je penal iz kojeg su izjednačili, a Cibalia ostala bez dva boda.

No, spomenuta neprilika za goste bila je zapravo zanemariva u odnosu na ono što ih je snašlo početkom nastavka. Cibalia je u samo šest minuta trima pogocima trasirala put prema pobjedi; golgetersku trilogiju je otvorio Jazvić udarcem s "kreča", nastavio Jurica Bajić, a potom je na Bajićevu asistenciju poentirao i Vrdoljak.

Isti igrač - o Vrdoljaku je, dakle, riječ - u 73. minuti oduševio je realizacijom za komplimente kojom je nanio novu štetu Stanićevoj mreži - u suprotne rašlje za 5:0!

Nakon spomenutog Vrdoljakovog bombončića Nebeskoplavi kao da su "povukli ručnu"! No, nisu time pokvarili sjajan dojam. Briljantnom partijom pridonijeli su svečanoj atmosferi u gradu na Bosutu, centralni je vikend 59. Vinkovačkih jeseni!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 18:56