Davor Mladina

 RANKO ŠUVAR/Cropix
ČEKA SE NASLJEDNIK

Rudeš izborio prvu ligu pa ostao bez trenera: ‘Dobio sam ponude iz inozemstva, idemo svatko svojim putem‘

"Želim Mladini puno sreće, jer znam da ima nekoliko ponuda", poručio je Silvio Marić
Piše: SNObjavljeno: 05. lipanj 2023. 14:41

Davor Mladina (63) više nije trener Rudeša, objavio je novi-stari hrvatski prvoligaš u priopćenju. Iskusnom treneru istekao je ugovor, a novi nije potpisao.

"Naš je Rudeš po drugi put ušao u društvo deset najboljih hrvatskih nogometnih klubova, a velike zasluge za ovaj zajednički uspjeh, pripadaju i treneru Davoru Mladini. Iskusni je nogometni stručnjak stigao u naš klub početkom listopada, te u 23 prvenstvene utakmice upisao 14 pobjeda, šest remija i tri poraza. I upravo zahvaljujući tim uspjesima, uz koje je Mladina unio i dio svog šarma, ali i puno profesionalizma, što je trebalo našoj mladoj momčadi stigli smo do tog veličanstvenog uspjeha. Kako je g. Mladini istekao ugovor, u razgovoru obiju strana, novi nije potpisan", objavili su iz kluba.

Mladina je upravi kluba, igračima i navijačima zahvalio na "prekrasnoj suradnji".

- Takav smo dogovor i imali, da probamo zajedničkim snagama ući u elitni rang natjecanja. Uspjeli smo i na to sam jako ponosan. No meni su stigle i neke inozemne ponude, o čemu sam i obavijestio Upravu, te smo se dogovorili da svatko krene svojim putem. Naravno, klubu želim puno uspjeha u HNL-u, a u meni će imati najvećeg navijača.

Sportski direktor Silvio Marić opisao je suradnju s Mladinom "fenomenalnom" te dodao da je i "sam puno naučio u tih sedam, osam mjeseci".

- Ostvarili smo veliki uspjeh, vodili smo na tablici gotovo cijelo prvenstvo. Također, stigli smo i do četvrtfinala Hrvatskog nogometnog kupa, a za dlaku nam je izmaklo i polufinale. Dakle, ispisali smo povijesne rezultate kluba. Ovim putem želim treneru Mladini puno sreće, jer znam da ima nekoliko inozemnih ponuda, te je prilika i da naplati minuli rad. I daj Bože da opet u nekom klubu surađujemo.

- Davor je prije svega veliki gospodin, koji je svojim boravkom nagradio nas u klubu. I zato nije ni čudno što su ga klubovi u kojima je radio, uvijek rado vraćali - dodao je direktor kluba Stipe Čondrić.

U ovom trenutku još uvijek nije imenovan nasljednik Davora Mladine, a iz Rudeša su poručili da će, čim ga izaberu, obavijestiti javnost i navijače.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
09. rujan 2023 12:52