RONALD GORSIC Cropix
KRAJ POLUSEZONE

Rudeš juriša prema Prvoj HNL! Jesenski prvak ponovno slavio i sada već ima impresivnu prednost

‘Rudeš je zasluženo pokazao da je jesenski prvak, jasno je da se radi o kvalitetnoj momčadi‘
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 02. prosinac 2022. 15:52

KUSTOŠIJA - RUDEŠ 0:2

ZAGREB: Stadion Kranjčevićeva. Gledatelja: 300. Sudac: Dario Bel 7 (Osijek). Pomoćnici: Fajfarić i Mađerić. Četvrti sudac:Lovrić.Delegat: Barbarić.

STRIJELCI: 0:1 – Gudelj (31), 0:2 – Kovačević (81)

KUSTOŠIJA (4-3-3): Vasilji 6 – Oreč 6, Olmo 6, Kozina 6, Gogić 6 (od 46. Klančir 6,5) – Nikpalj 6 (od 44. Resler 6), Tonon 6,5, Babić 6,– Grgić 6 (od 76. Lipovac -), Šaronja 6 (od 76. Vukadinović -), Vukelić 6. Trener: Ugo Klingor 6.

RUDEŠ (4-2-3-1): Kralj 6,5 – B.Brajković 6,5, Pavković 6, Campos 6,5, Boršić 6 – Shatri 6,5 (od 46. Krizmanić 6), Srbljinović 6,5 – Latković 6,5 (od 66. Liklin 6,5), Doležal 6,5 (od 79. Pavlek -), R.Brajković 6 (od 46. Rešetar 7) – Gudelj 7 (od 66. Kovačević 7). Trener: Davor Mladina 7.

Žuti kartoni: Vukelić (78)

Crveni kartoni: -

Igrač utakmice: Tomislav Gudelj.



Rudeš je s 36 bodova jesenski prvak SuperSport Prve nogometne lige. Prije odlaska na zimsku pauzu trijumfirali su (2:0) protiv Kustošije, momčadi udaljene svega 150 metara od njihova stadiona. Bila je ovo utakmica u kojoj zapravo nitko nije igrao na svojem terenu. Susjedski derbi odigran je na stadionu u Kranjčevićevoj, bila je to prilika da igrači obiju momčadi osjete dašak prvoligaške atmosfere. Kako tablica trenutno pokazuje, Rudešu će ovako nešto postati uobičajeno jer na zimsku pauzu odlaze kao lider na tablici, s osam bodova više od drugoplasiranog Solina.

- Čestitao bih prije svega svojim igračima, a onda i dobrom suparniku koji je odigrao jednako tako dobru partiju. Iako nismo bili prepoznatljivi kao inače i utakmica je kao što smo pretpostavili, pokazali smo kvalitetu kako i u ovakvom dvoboju, bez puno prilika možemo pobijediti. – rekao je trener Rudeša Davor Mladina (62) koji je klupu momčadi preuzeo 2. listopada, a posebno ga raduje i nastavak sezone u kojemu vjeruje da će Rudeš nastaviti pružati još bolje partije.

Semafor je pokazivao točno na 31. minutu kad je Shatri pokupio odbijenu loptu na sredini terena, a onda poslao u prazan prostor koji je iskoristio napadač Rudeša Gudelj i kao pravi killer pred golom poslao loptu u mrežu za vodstvo.Sve do tada trajalo je početno ispitivanje snaga u kojemu se na prvi udarac u okvir gola čekalo do 20. minute kad je Roko Brajković tukao ravno po sredini gola što je ostalo lagan plijen za Vasilja.

image

Ugo Klingor i Davor Mladina

RONALD GORSIC Cropix

U drugom je poluvremenu trajao nalet Kustošije u periodu od 50. do 60. minute kad su u tri navrata zaprijetili. Najprije preko Šaronje čiji je udarac blokiran, a zatim je nakon njega pokušao Vukelić koji se prekrasno riješio čuvara, a onda pucao preko gola. Najbolja od svih bila je ona u kojoj se napadač Kustošije našao nakon što ga je Klančir pogodio ‘‘u trepavicu‘‘, ali je Šaronja pucao ravno u vratara Kralja. Dok su sve svoje snage poslali u napad, kazna je došla iz tranzicije. Liklin je predao za Rešetara koji je sjajno na drugoj stativi primijetio utrčavanje Kovačevića koji je postavio konačan rezultat.

Trener Kustošije Ugo Klingor nakon utakmice dao je svoj sud.

– Rudeš je zasluženo pokazao da je jesenski prvak, jasno je da se radi o kvalitetnoj momčadi. Taman kad sam osjetio da smo blizu izjednačenja, nažalost primili smo gol iz kontre. Ponosan sam na momke jer su dobro reagirali nakon oba pogotka, nisu spuštali glavu i do samog kraja smo pokušali doći do tog gola, ali nažalost nije išlo.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. travanj 2024 18:12