Mario Carević

 NIKSA STIPANICEV Cropix
NAJVEĆA PROVJERA

Šibenik remizirao protiv velikog rivala, a za okršaj s bratskim klubom iz Austrije stiže igrač od 400.000 eura

Paralelno sa žestokim treninzima Narančasti igraju pripremne utakmice
Piše: Davor TrutinObjavljeno: 30. siječanj 2024. 10:31

Šibenski drugoligaš nalazi se usred pripremnog razdoblja. Uz žestoki rad paralelno se igraju i prijateljske utakmice. Kako se bliži nastavak proljetnog dijela na red dolaze i sve jači suparnici. Nakon Zagore (poraz 4:3), Zadra (pobjeda 2:0), Gošk (pobjeda 3:0) Narančasti su remizirali protiv Vukovara (1:1). U susretu protiv jednog od glavnih (uz Zrinski) rivala za promociju u elitni razred Šibenčani su odigrali dobru provjeru, posebice u prvih 45 minuta u kojem su postigli gol, a strijelac je bio Stipe Bačelić-Grgić. U nastavku je trener Carević dao priliku i igračima koji su manje participirali u jesenskom dijelu zbog ozljeda te juniorima, a valja zabilježiti da je Šibenik u toj utakmici odigranoj u Makarskoj bio lišen pomoći čak četvorice napadača (Delić, Laća, Božić, Toševski).

- Zadovoljan sam tom provjerom, rezultat mi nije u prvom planu. Bili smo dobri, rastrčani i kombinatorni po teškom terenu. Istina, nedostajala su nam četvorica ofenzivaca, ali vjerujem kako će Božić a vjerojatno i Delić biti spremni za dosad najjaču provjeru protiv Austrije Klagenfurt što će nam biti pravi test - kratko nam je kazao trener Carević.

Austrijski prvoligaš, inače sestrinski klub SEH holdinga koji je većinski vlasnik i Šibenika nalazi se na pripremama u Šibeniku. Trenutno šestoplasirana momčad austrijske Bundeslige koju na klupi vodi poznati Peter Pacult bit će najozbiljnija provjera za Šibenčane na ovim pripremama, i pokazatelj forme kako momčadske, tako i pojedinačne na tri tjedna prije nastavka prvenstva. S istim suparnikom Šibenik će se sastati i na jakom Adria Winter Kupu 3. veljače na Šubićevcu, na kojem će uz Šibenik i Austriju nastupiti i prvak Premijer lige BiH Zrinjski.

Kažimo kako je Makedonac Toševski preskočio ogled protiv Vukovara jer je prošli tjedan otišao kući za Skopje sređivati neke obveze, ali bi trebao biti spreman za susret s Austrijom. Oko njegovog statusa još nije sve definirano, no kako doznajemo, blizu je dogovora njegov dolazak na Šubićevac, u sklopu dogovora unutar SEH, vjerojatno na posudbu do ljeta.

Dodajmo kako je na probu stigao i Karim Conte (24) zadnji vezni iz Gane, koji ima preko 100 nastupa u 2. austrijskoj ligi za Admiru Wacker i St. Pölten. Po transfermarktu je 2021. njegova tržišna vrijednost iznosila 400.000 eura. Conte bi trebao nastupiti u utorak protiv Austrije (stadion Šubićevac, 15.30 sati).

Linker
27. travanj 2024 19:34