NIKSA STIPANICEV Cropix
DEVET POGODAKA ZA DEVET BODOVA

Šibenski stroj melje sve pred sobom, u trećoj utakmici sezone Narančasti su došli do treće pobjede

Šibenčani su uvjerljivom partijom nadigrali goste iz Bijelog Brda i ostali na stopostotnom učinku
Piše: Davor TrutinObjavljeno: 27. kolovoz 2023. 19:51

ŠIBENIK - BKS BIJELO BRDO 3:0 (Pozo 48., Božić 54. p., Torres 61.)

ŠIBENIK (3-4-2-1): Đaković - Ćosić, Osmanković (od 80. Gačić), Dujmović - Kolega, Roca, Marijanović (od 46. Pozo), Cvijanović (od 71. Rovis) - Majić, Torres (od 71. Brajković) - Božić (od 80. Kulušić).

Trener: Mario Carević

BSK (3-5-1-1): Đilas - Stanušić, Tomašević, Rudić (od 66. Solić) - Žutić (od 46. Šorša), Vujanić, Pušić, Mišić, Mekić - Knežević (od 66. Nikolić) - Baković (od 46. Sunday).

Trener: Denis Krstanović

ŠIBENIK Stadion Šubićevac. Gledatelja 1.070. Sudac: Ante Terzić (Split).


Šibenik je ostvario treću uzastopnu pobjedu i tako zadržao stopostotan učinak na startu nove sezone u “drugoj ligi”. I zadržao lidersku poziciju.

Poslije Vukovara na ponovno dobro ispunjenom Šubićevcu pokleknuo je još jedan Slavonac. Osim sigurne pobjede Šibenčani su prezentirali lijep, kombinatoran, rastrčan nogomet. Sve ono što su zapucali u prvom dijelu, naplatili su u odličnih drugih 45 minuta, u kojem su nogometne vatre frcale na sve strane; od lijepih akcija, golova, šansi, tako da je razdragana publika poslije utakmice pozdravila igrače skandiranjem “šampioni, šampioni”!

Ni “pasja” vrućina i debelih preko 30 Celzija nije spriječilo Šibenčane da pohode Šubićevac u drugom domaćem ovosezonskom nastupu Narančastih. Dobre igre i maksimalan ulov u prva 2 kola doveli su na Šubićevac opet preko 1.000 gledatelja, koji su već nakon dvadesetak sekundi skočili na noge jer se Božić našao jedan na jedan s Đilasom, ali je napadač Šibenčana naciljao vratnicu. Ali, i pomoćnik se ukazao podigavši zastavicu.

image
NIKSA STIPANICEV Cropix

Pod udarom tog dvostrukog pritiska s terena i tribina gosti su dosta griješili u predaji lopte, ali domaći napadači nisu to naplatili. Božić, Roca i Torres su bili blizu pogotka ali Slavonci su nekako odolijevali. A naprijed su patili, pa su prvi ikakav udarac prema Đakoviću uputili nakon pola sata, ali i to je bilo neprecizno...

Šibenik je držao loptu, ali dobrih 10-15 minuta nije bilo uzbuđenja, vrućina je uzela danak, kao i luda trka s početka utakmice. No, onda je u 43. Torres odapeo silovito s oko 25 metara, loptu je ispod grede iščupao Đilas.

Samo 3 minute trebalo je Ikeru Pozu da nakon ulaska s klupe postigne gol. I to ne bilo kakav - majstorski je Španjolac pogodio uz samu vratnicu s oko dvadesetak metara. Đilas je bio nemoćan. Bilo je pitanje trenutka kada će gostujuća obrana opet p(r)opustiti, domaći su presjekli jednu loptu, Torres je nesebično dodao za Majića kojeg je u 16 metara srušio Rudić. Čisti penal, a Božić je bio siguran s bijele točke za 2:0, i svoj prvijenac u ŠI dresu!

Kanonada se nastavila, Kolega je sjajno probio desnu stranu, podvalio za Torresa, a Kolumbijac je malo povukao i neobranjivo pogodio u suprotni kut. Gosti su nešto pokušavali u nastavku, Sunday je donio malo živosti ali bilo je to premalo. S druge strane Šibenčani su mogli zabiti još poneki gol, Brajković, Majić i Rovis, koji je debitirao u Ši dresu bili su najbliži pogotku. Završilo je 3:0 za Šibenik, koji je zadržao prvo mjesto, i s puno optimizma dočekuje petak kada mu u goste stiže ugodno iznenađenje - Zrinski Jurjevac, s kojim dijeli prvo mjesto u 1. SSNL!

Linker
24. travanj 2024 05:28