CROPIX
MARKO ŽULJEVIĆ

‘Siguran sam da ću se vratiti u HNL. Prošle sezone sve je išlo fantastično, a onda opet stari problemi...‘

Sada je kod Jerke Leke, a prethodno su ga trenirali Špehar, Jakirović, Cvitanović...
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 23. srpanj 2023. 18:12

Marko Žuljević u Jarun je stigao početkom ovog mjeseca kao potvrda visokih ambicija zagrebačkog kluba. Dosadašnji igrač Slavena Belupa promijenio je dres po isteku ugovora s koprivničkom momčadi i najmanje godinu dana nastupat će pod jarunskim grbom. Jarunu je Žuljević bio snažna želja, proces “nagovaranja” trajao je nešto duže, jer ofenzivac iz Požege bio je iznimno traženo ime.

- Bilo je i nekih ponuda iz SuperSport HNL-a. Imao s telefonske razgovore s Rudešom, no ništa se nije ostvarilo. Šibenik me zvao odmah po završetku sezone, pa onda Bijelo Brdo, Dubrava, klubovi iz Bosne i Hercegovine... Nisam odmah odlučio da će to biti Jarun, ali nakon tri-četiri razgovora s Markom Nujićem i predstavnicima kluba shvatio sam da se ovdje stvara ozbiljna priča. Vidio sam projekt i kako rade s igračima, svidjelo mi se kako klub funkcionira i zato sam došao ovdje, bez obzira na bolje ponude - govori nam Žuljević objašnjavajući zašto je odabrao Jarun.

Odlična momčad

Polivalentni 25-godišnji napadač s momčadi je dva tjedna, prvi dojmovi su odlični, a ciljevi postavljeni visoko.

- Vidim da ovdje ima 10 do 15 kvalitetnih igrača, mislim i vjerujem da ćemo napraviti odličnu ekipu za nadolazeću sezonu. Eto, još je i Luis Ibáñez nedavno došao, tu su neki standardni igrači iz prošle sezone, pojačanja... Mislim da se možemo boriti za vrh. Nekako se Vukovar i Šibenik tu spominju kao favoriti ili najmotiviranije ekipe, no uvijek ima iznenađenja. Ja se nadam da ćemo biti pravi i, ako ne prvoj, završiti na jednoj od vodećih pozicija.

I sam će kazati da je tek s 24 godine ulovio posljednji vagon za profesionalnom razinom kada ga je trener Zoran Zekić prošlog ljeta pozvao u Slaven Belupo. Prethodno se pokušavao dokazati u Požegi, Lučkom, Rudešu, Dinamu, Sesvetama i njemačkim niželigašima.

‘Špehar me digao‘

Nije to nadilazilo amaterski nivo, a Žuljević je oduševio u Marsoniji sezone 2021./2022. sa 17 pogodaka i 13 asistencija, kojima je ekipi Roberta Špehara donio nastup u trećem rangu našeg nogometa. U Slavenu Belupu ze protekle sezone zabilježio tri gola i dvije asistencije, no igrao je tek nešto više od polovice prvenstva. Osim Špehara i Zekića, Žuljević je radio pod palicom Sergeja Jakirovića (Sesvete) i Damira Cvitanovića (juniori Dinama), a sada dolazi Jerku Leki. Imao je, i imat će od koga naučiti...

- Mislim da me Špehar maksimalno digao i prije svega je veliki čovjek. Zekić me povukao u prvu ligu i nemam nikakve zamjerke, vrhunski je trener, a u Dinamu sam naučio više nego bilo gdje drugdje - kratko rezimira priču, pa završava s glavnim klupskim i vlastitim izazovima.

- Nikada nisam imao spremu kao u Slavenu Belupu, cilj mi je ponovno doseći takvu formu. Sezona je tekla fantastično, bilo je dosta priča i o drugim klubovima, a onda opet problemi... Mislio sam da ću zbog ozljede izbivati tri-četiri tjedna, na kraju se oporavak odužio na čitavu drugu polusezonu. Sada više ne osjetim bolove i dat ću sve od sebe da što prije budem onaj stari, a siguran sam da ću se onda i vratiti u HNL. Bilo bi najljepše da to učinim s Jarunom.

Linker
06. svibanj 2024 19:45