Edin Fatić i suigrači imali su mnogo razloga za zadovoljstvo u prvom dijelu sezone

 CROPIX
JESENSKI NASLOV U RUKAMA

Skorašnji magistar građevine odličan je i u kopačkama, zabio je 4 gola i najavljuje novo veselje navijačima

Iza Edina Fatića uspješna je polusezona, njegov klub je na vrhu...
Piše: Tugomir DobrinićObjavljeno: 29. prosinac 2021. 07:55

Sjajna je polusezona iza Orijenta 1919, u kojoj je osvojen naslov jesenskog prvaka 2. HNL. Nakon velikog uspjeha igrači Orijenta 1919 su na zasluženom odmoru, a jedan od njih je i veznjak, 24-godišnji Edin Fatić. Ovaj rođeni Riječanin nogomet je započeo igrati u sedmoj godini kada ga je otac Zaim odveo na Kantridu, na kojoj je igrao sve do svoje 19. godine. Bio je član druge momčadi Rijeke koja je tada igrala u 3. HNL sve dok se momčad nije ugasila.

Nakon Rijeke nogometni put ga je odveo na Lošinj, iz kojeg je po prvi put stigao na Krimeju, s koje je otišao u slovenski Koper. Iz Slovenije se vratio u Orijent 1919, za koji već igra treću prvenstvenu sezonu. Također, Fatić je i jako dobar student. Nalazi se na petoj godini Građevinskog fakulteta u Rijeci, a do sljedećeg ljeta trebao bi dogurati do diplome magistra građevine.

Četiri gola i 2 asistencije

U prvom dijelu prvenstva odigrao je svih 15 utakmica, zabio je četiri pogotka (uz dvije asistencije), te je zajedno s Friganom i Zrilićem na drugom mjestu na klupskoj listi strijelaca iza vodećeg Kristiana Fućka, koji je zabio šest pogodaka.

- Svi u klubu smo jako sretni zbog rezultata koje je naš klub postigao u prvom dijelu prvenstva. U prvih pet kola bili smo jako dobri, no nakon kup utakmice protiv Dinama došli smo u rezultatsku krizu, koju smo uspjeli relativno brzo prevladati, da bismo u posljednjih pet jesenskih kola zabilježili isto toliko pobjeda, što nam je na kraju donijelo naslov jesenskog prvaka na koji smo svi itekako ponosni.

O suigračima govori sve najbolje:

- Imam veliku sreću i zadovoljstvo što sam dio momčadi u kojoj je velika većina mladih i vrlo talentiranih igrača, i u kojoj su jedino Švrljuga i Tadejević stariji od mene. Imamo također i sjajan stručni stožer na čelu s izvrsnim trenerom Edom Flegom. Ljudi koji vode naš klub na čelu s predsjednikom Sašom Matijašom rade sjajan posao i zbog toga zaslužuju sve pohvale. Što se naše navijačke skupine Red Fuckersi tiče ona nam na svakoj utakmici gromoglasnim navijanjem daje vjetar u leđa i zbog toga joj veliko hvala. Svakako treba naglasiti da Orijent 1919 poslije Varaždina ima najveći broj gledatelja.

Kakve će biti ambicije Orijenta 1919 u nastavku prvenstva?

- Mi ćemo ići utakmicu po utakmicu, jer nemamo nikakvog imperativa. Naravno da želimo nastaviti s uspješnim rezultatima i u drugom dijelu prvenstva u ligi koja je iznimno izjednačena. Naš trener Flego stalno naglašava da će za ostanak u 2. razredu hrvatskog nogometa biti potrebno osvojiti 36 bodova, a do te brojke nedostaje nam još sedam bodova. Potpuno sam uvjeren da će svi ostali klubovi i itekako gristi kad budu igrali protiv nas. Zbog toga zimske pripreme, koje će započeti 5. siječnja, moramo iskoristi na najbolji mogući način kako bismo u nastavak prvenstva ušli maksimalno spremni za sve izazove koji nas čekaju - ističe Fatić.

- Potpuno sam siguran da će tako i biti i da će Orijent 1919 i u drugom dijelu prvenstva donijeti našim vjernim navijačima još puno lijepih trenutaka.

Linker
19. travanj 2024 05:39