DANIJEL SOLDO Cropix
KVALIFIKACIJE ZA 2. HNL

Špehar srušio Pranjića za veliko slavlje u Brodu, atmosfera kao u vrijeme kada je Marsonia bila prvoligaš!

U 2. HNL (treći rang hrvatskog nogometa) probio se još jedan bivši prvoligaš, onaj iz Čakovca
Piše: Ivica Salantić, Josip FreilerObjavljeno: 18. lipanj 2022. 22:32

MARSONIA - TRNJE 3:0

SLAVONSKI BROD ŠRC Stanko Vlainić-Dida. Gledatelja 2.000. Sudac: Ante Terzić (Split). Pomoćnici: Pavić i Kuduz. Četvrti sudac: Erceg. Delegat: Kolesarić. STRIJELCI: 1:0 - Žuljević (8), 2:0 - Žuljević (68), 3:0 - Mahmutović (78).

MARSONIA: Iličević, Balentović, Rošić, Žuljević, Mahmutović (od 90. Bošnjaković), M. Marić (od 71. Bosanac), Mirković (od 82. Ćato), Sivrić, Tolić, Didović, Ivanagić (od 46. Mihić). Trener: Robert Špehar.

TRNJE: Savatović, Brkić (od 73. A. Marić), Lebar, Ceraj, Šalić (od 73. Beloša), Lipovac (od 59. Bibić), Šare, Vidović (od 85. Klišanin), Cahani, Alghoul (od 85. Čolić), Fernandes. Trener: Danijel Pranjić.

ŽUTI KARTONI: Balentović (36), Žuljević (56), Sivrić (63), Mirković (66), Mahmutović (79). CRVENI KARTON: Cahani (33 - drugi žuti). IGRAČ UTAKMICE: Marko Žuljević.

------------------------------------------------------

Kvalifikacijska utakmica sa zagrebačkim Trnjem odigrana je u dekoru kakav se ne pamti još od prvoligaških dana Brođana. Dvije tisuće gledatelja napravilo je zvučnu kulisu, koja je zajedno s koreografijom navijačke skupine Legija, dala dodatni vjetar u leđa bijelo-crnima, koji su na najbolji mogući način otvorili svoju utakmicu sezone.

Naime, prvu ozbiljniju prigodu u 8. minuti pretvorili su u vodeći zgoditak. Sivrić je ubacio s desna, a Žuljević s prve stative glavom sjajno pogodio bliži kut Savatovića. Četiri minute kasnije umalo i povećanje vodstva. Rošić je s centra oštrom parabolom umalo iznenadio Savatovića. Vratar gostiju uspio je vršcima prstiju ispod grede izbaciti loptu u korner.

Prvi pokušaj Trnja bilježimo u 17. minuti, kada je Šare ubacio s desna i umalo iznenadio Iličevića. Lopta je prošla tik kraj njegove desne vratnice. Dvije minute poslije Žuljević je ponovno u šansi, ali je njegov udarac glavom završio u vanjskom dijelu mreže. Brzonogi Fernandes povukao je opasnu kontru u 29. minuti, ali ga je uspio izblokirati Tolić i izbaciti loptu u korner.

image

Bakljada navijača Marsonije

DANIJEL SOLDO Cropix

U 33. minuti dogodio se možda i ključni trenutak utakmice. Cahani je zbog simuliranja zaradio i drugi žuti karton, pa mu je sudac Terzić pokazao put u svlačionicu. S igračem manje nogometaši Trnja su pojačali gas i do odmora opasno prijetili Marsoniji. Ali na sreću domaćih, osim terenske dominacije, nisu uspjeli stvoriti niti jednu pravu prigodu.

U drugi dio utakmice domaći su krenuli silovito. Prvi se u prigodi našao Mahmutović, ali je zaradio samo korner. Žuljević se u 56. minuti našao u idealnoj prigodi za svoj drugi zgoditak. Odlično ga je uposlio Mihić, a najbolji strijelac Marse je šutirao ravno u gostujućeg vratara. Još su se u dobrim prigodama našli Marić (57) i Mahmutović (65), a onda je u 68. minuti otklonjena bilo kakva dvojba oko pobjednika i novog člana 2. HNL.

Mahmutović je sve sam napravio, pobjegao obrani Trnja i nesebično poslužio Žuljevića, kojemu nije bilo teško pogoditi iz blizine prazna vrata gostiju. Dvije minute poslije bilježimo dobar pokušaj Šalića da smanji rezultat, ali mladi domaći vratar Iličević bio je na mjestu. Točku na "i" ove odlučujuće utakmice stavio je Mahmutović.

Igrala se 78. minuta, Žuljević je ovog puta bio asistent, a Mahmutović strijelac. Nakon završetka utakmice veliko slavlje igrača i navijača Marsonije, jer ispunjen je cilj koji su si zacrtali uoči početka proljetnog djela prvenstva, a on je bio plasman u 2. HNL (Ivica Salantić).

------------------------------------------------------

MEĐIMURJE - HRVATSKI VITEZ 3:0

ČAKOVEC SRC Mladost. Gledatelja 500. Sudac: Dražen Matasić (Đakovo). Pomoćnici: Grofenik i Jurić. Četvrti sudac: Romić. Delegat: Posavec. STRIJELCI: 1:0 - Do. Glavina (8), 2:0 - Kuqi (60), 3:0 - Do. Glavina (80).

MEĐIMURJE: Kirić, Cerovčec, Hranilović, Hlišć, Ratajec, Marić (od 86. Marđetko), Do. Glavina (od 84. Bacinger), Škvorc (od 67. Petrenko), Kuqi, Arambašić, De. Glavina (od 81. Ivančić). Trener: Gordan Golik.

HRVATSKI VITEZ: Fejzić, Pedišić, Ivandić, Brkić, Rončević, Knežević, Gambiraža, Zdrilić, Tokić, Jurjević, Torbarina. Trener: Jure Ivandić.

ŽUTI KARTONI: Jurjević (60), Brkić (61), Knežević (79), Zrilić (90). IGRAČ UTAKMICE: Dominik Glavina.

--------------------------------------------------------

Na najbolji mogući način domaći su završili sezonu, osigurali su vrlo dobrom i pametnom igrom kroz svih 90 minuta u novoj sezoni status drugoligaša. Gosti slabi, u polju su igrali donekle dobro, bez završnice i pravih prilika, sigurno se nisu nadali ovako uvjerljivom porazu.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Već u 8. minuti domaći su najavili uspjeh, dobru akciju koju je započeo Škvorc završio je vodećim pogotkom Dominik Glavina. U 18. minuti u prilici je bio Denis Glavina, a isti igrač imao je priliku i u 31. minuti, taj put gostujući vratar pravovremeno je reagirao. Posljednju priliku u prvih 45 minuta nije iskoristio Dominik Glavina u 43. minuti, gosti u tom dijelu, ali i kasnije, bez prilike za popraviti rezultat.

Početkom drugog poluvremena nešto više inicijative gostiju, domaaći su se orijentirali na kontre, jedna je u 60. minuti bila uspješna. Akciju Dominik Glavina - Denis Glavina uspješno je pogotkom završio Jozef Kuqi i najavio već tada slavlje. Pobjedu je potvrdio svojim drugim pogotkom Dominik Glavina u 80. minuti, nakon udarca iz kuta Denisa Glavine bio je u gostujućem petercu najsnalažljiviji i glavom postigao pogodak.

Do kraja se rezultat nije mijenjao, gosti su tek jednom opasnije ugrozili Kirića, pa je slavlje počelo već na terenu, a nastavilo se izvan terena s ovaj put brojnim gledateljima. (Josip Freiler).

Linker
24. travanj 2024 17:39