VOJKO BASIC Cropix
DESNI BOČNI LIDERA

Splićanin bilježi fascinantne brojke: ‘Ni sam ne znam kako sve izdržavam. San mi je zaigrati za Hajduk‘

‘Najveća prednost nam je da smo prava klapa a na utakmici pokazujemo zajedništvo‘
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 16. ožujak 2024. 14:41

Senzacija Prve nogometne lige Zrinski Osječko 1664 lider je prvenstva s trenutačno pet bodova ispred Šibenika (51-46). Osim prednosti na tablici, momčad iz Jurjevca manje od godinu dana nakon promocije u drugi rang domaćeg nogometa u svojim redovima ima najboljeg strijelca lige Dominika Dogana s 15 pogodaka, a na vratima je Marin Stanić sa samo deset primljenih pogodaka u 21 utakmici. Nadalje, u posljednjih 12 službenih susreta imaju 11 pobjeda, a zadnji poraz sastav Igora Budiše upisao je još 15. rujna prošle godine (1:2 kod kuće od Orijenta).

Uz sve navedeno, fascinantno zvuče i brojke desnog bočnog igrača Zrinskog Brune Unušića. Naime, rođeni Splićanin je do 22. rođendana upisao čak 100 nastupa u 1. Nogometnoj ligi. Osim toga, ove sezone je do posljednjeg kola i utakmice protiv Croatije u Zmijavcima odigrao svaki susret svih 90 minuta i upisao šest asistencija.

Najveća prednost

- Da, izašao sam samo jednu minutu. Kako to izdržavam, iskreno ne znam niti ja, hvala Bogu, nisam imao nikakvu ozljedu. Jednostavno mi je užitak igrati svaku utakmicu, volim svaku i pristupam idućoj jednako kao i prijašnjoj - rekao je Unušić.

Međutim, baš na utakmici protiv Croatije je u 20. minuti napustio je teren u Zmijavcima zbog jednog nespretnog starta, kojemu je uvelike “kumovao” loš travnjak. Ipak, iz kluba su objavili kako je riječ o lakšoj ozljedi i Unušić bi trebao biti brzo spreman na povratak na terene.

Dalmatinac se u Slavoniju preselio prije nešto više od dvije godine, kada je Kustošiju zamijenio Osijekom II, odakle je na početku aktualne sezone pojačao Zrinski. Između ta dva angažmana, proveo je jednu godinu i u Cibaliji. Neizostavan član senzacije 1. NL tvrdi da je u govor već “ubacio” slavonski dijalekt, ali i da mu je san, kao i svakom Splićaninu, zaigrati u Hajdukovu dresu.

- A naravno, kao i svakome dolje san je zaigrati za seniorsku momčad Hajduka. Bio sam kao junior pričuva u jednoj kup utakmici prve ekipe.

Unušić svoju nogometnu priču piše 656 kilometara od doma, ali iduće sezone bi mogao na Poljudu zaigrati u ulozi gosta. Koja je zapravo tajna Zrinskog ove sezone?

- Najveća prednost nam je da smo prava klapa, iz treninga u trening, pa na utakmici pokazujemo zajedništvo. Novi igrači su se lagano prilagodili i svi smo “kliknuli”, i iskusni igrači i mladi nogometaši. Našli smo se odlično. Trener Igor Budiša izvlači iz nas maksimum, svaki dan. Klub kao klub je spreman za prvu ligu. Ne osjeća se i dalje pritisak, možda kada se osvijestimo koje čudo radimo.

A kako komentira učinak svojih suigrača, najboljeg strijelca i vratara prvenstva, koji su do sada briljirali, a u proljetnom dijelu nastavili su “cvati”..

- Poznajem Dominika Dogana od prošle sezone. Takav igrač, takva klasa, nešto je što se odmah vidi. On je napokon tek sada počeo igrati taj svoj pravi nogomet, opustio se i igra maksimalno svojim kapacitetom. Jako je dobra i osoba i naravno igrač. Jednako kao i Marin Stanić, vrhunski vratar. Radi stvari koje se rijetko viđaju. Jednostavno, nekada treba imati i sreće, ja se nadam da će još više “isplivati”, nikada nije kasno. Svatko tko zasluži, prije ili kasnije mu se vrati - zaključio je Unušić.

Linker
25. travanj 2024 02:43