CROPIX
TEŠKI TRENUCI

Što će biti s Kustošijom? Predsjednik i Toplak na ratnoj nozi. Jedan je podnio ostavku, drugi preuzeo krivicu

Tijekom sezone momčad su vodila tri trenera, a posljednji, Samir Toplak nije ih uspio spasiti
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 19. lipanj 2023. 09:25

Nakon šest godina, Kustošija je ispala iz drugog ranga hrvatskog nogometa, te će od iduće sezone nastupati u 2. NL. Dogodilo se to zbog poraza 1:0 kod Zrinskog u uzvratu kvalifikacija, koji je tako zbog gola u gostima (2:1) iz prve utakmice napravio povijesni uspjeh.
- Kad sam došao svi su se čudili, a rekao sam igračima da sve ono dobro što će napraviti bit će njihovo, sve loše što se dogodi, uzet ću na sebe. Preuzimam potpunu odgovornost, evo i to se dogodilo, Samir Toplak ispao je iz lige i najveći sam krivac. Jedino mi je žao što kad pogledamo unatrag, kad je bilo najvažnije bili smo sve lošiji, sve uplašeniji i jednostavno kad trener želi više od igrača onda to vodi do takvog jednog spoja indolentnosti. Jednostavno, u uzvratu nismo niti jednu šansu napravili, nismo ni zaslužili - rekao je Samir Toplak.

Nemamo kemiju

- Uzvratna utakmica je bila tvrda, a kod Zrinskog se moglo vidjeti zajedništvo, ekipa i kemija. Mi tu kemiju nemamo, dolazimo na zadnju utakmicu s devet juniora da te oni izvlače iz ove situacije. Teško je sve to, teško je analizirati situaciju, no život ide dalje. Posjetili smo prije utakmice Ovčaru i vidjeli da se tragedije na nekom drugom mjestu događaju, nema tragedije u porazu i život ide dalje - dodao je Toplak.

image
RANKO SUVAR Cropix

Kontaktirali smo Vladimira Babića, predsjednika kluba sa zapada Zagreba, koji je dao svoje viđenje situacije.
- Od dolaska Samira Toplaka u klub na proljeće nisam se petljao u rad seniora, već sam vodio brigu isključivo za juniore, koji su na pragu ulaska u 1. HNL. Što će se događati s momčadi prepustio sam glavnom treneru do te mjere da čak nisam bio informiran gdje su trenirali. Smatram da se možemo vratiti u rang više, u 2. NL igra se prekrasan nogomet, postoji pregršt prekrasnih travnjaka, možemo napraviti podvig kao Sesvete, međutim, obavijestio sam sve da ako Samir Toplak ostaje u klubu, ja napuštam svoju poziciju - rekao je Babić, a onda nakon malo razmišljanja ipak prevagnuo...

image
DAMIR KRAJAC Cropix

- Podnijet ću ostavku. Ovih dana predat ću zahtjev da napustim klub od kojega u životu nisam kune uzeo. Pazite, ja sam na gostovanje u Čepin išao svojim autom, u klub sam zaista samo davao. Prirodno je da ovakav scenarij sa sobom snosi posljedice. Uz klub sam vezan skoro pa cijeli život, ali predsjednik više neću biti - podvukao je.

Dosta nepoznanica

Što će sada biti s predsjedničkom pozicijom, još nije poznato. Puno će se zapravo stvari oko Kustošije tek sada iskristalizirati. Hoće li Samir Toplak ostati u klubu koji će se natjecati u trećem rangu hrvatskog nogometa? Što će biti s igračima? Krkalić i Tonon na posudbi su iz Dinama do kraja sezone, Klančir iz Gorice, Kukoč se vraća u Rijeku, a Vujnović u Istru. Za ostale Babić nije mogao komentirati, ali zato jest za Mikayila Fayea. Senzacionalan transfer u Barcelonu za više od pet milijuna eura uz određene bonuse, koji se dogodio između dvije kvalifikacijske utakmice, najveći je posao u povijesti Kustošije, jedan od najvećih u Hrvatskoj i jedina pozitivna stvar koja se dogodila na kraju ove sezone prije nego li je došlo do potpunog sloma. Na pregršt upitnika vezanih uz klub koji je iznjedrio niz talenata, uskoro bismo trebali dobiti odgovore. Ako postoji svjetla budućnost...

Linker
28. travanj 2024 00:14