Niko Đolonga

 Vojko Bašić/Cropix
NOVI POČETAK

Susjedski derbi na Stadionu Hrvatski vitezovi, bivši igrač Hajduka debitira na klupi

U kadru Dugopolja neće biti Filipa Brekala, brata povremenog hrvatskog reprezentativca
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 22. rujan 2023. 14:25

Na stadionu Hrvatski vitezovi sprema se susjedski derbi između Dugopolja i Solina. Tajni nema, dvije ekipe se dobro poznaju, ali obje dolaze nakon poraza u prethodnim utakmicama, Dugopolje od Vukovara, Solin od Sesveta. Formalno gostujući Solin, imao je i kadrovsku promjenu.

- Susjedski derbi, to su uvijek neizvjesne utakmice. Nema tu nekih tajni. Čak bi rekao da je sada Solin nakon smjene trenera pun jedne dodatne energije i motivacije tako da moramo biti oprezni i pokušati se nametnuti od početka. Iako smo de facto mi domaćin, igramo na terenu koji i Solin koristi tako da nema ovdje ekipe koja će imati prednosti u startu. Želimo utakmicu pobijediti, potvrditi dobre igre i formu s kojom smo ušli u prvenstvo jer nakon utakmice protiv Vukovara, gdje je protivnik bio malo s(p)sretniji, želimo se vratiti na pobjednički kolosijek- započeo je trener Dugopolja Boris Pavić, a onda se osvrnuo na igrački kadar.

- Nedostaje nam jedino Filip Brekalo koji izostaje zbog kartona, ali svi ostali su spremni. Igrači su pozitivno reagirali po povratku u Dugopolje i vjerujem da će danas sve pokazati na terenu. Nepoznanica nam je njihov sastav, ipak imaju novog trenera i presudna će biti želja momčadi. Želim vidjeti svoju ekipu agresivnu, rastrčanu i onakvu kakva je bilo da sada - zaključio je Pavić.

S druge strane, na ‘‘užarenoj‘‘ klupi momčadi s Jadra sjedit će Goran Granić, koji je odnedavno voditelj Škole nogometa NK Solin (nosi ime Tonći Boban Bebi). Granić je tijekom svoje karijere između ostalog nastupao za Hajduk i Varteks, a posljednji profesionalni angažman imao je baš u Dugopolju. Prošle je sezone bio trener BiH prvoligaša Posušja, a nakon smjene trenera Marka Loze preuzeo je kormilo momčadi.

image

Gergő Lovrencsics

Vojko Bašić/Cropix

- Imao sam svega tri treninga s ekipom, ali kako sam već neko vrijeme u klubu i pratim isto tako rezultate i utakmice seniora, nisu mi dečki nepoznanica. Uvijek je šok kad dođe novi trener, međutim imali smo nekoliko sastanaka, prikazao sam momcima što od njih očekujem - započeo je Granić koji produženu ruku u sastavu ima u vidu Gerga Lovrencsicsa, 35-godišnjeg braniča koji osim igranja za prvu momčad, vodi i jedan od mlađih pogona Solina.

- S Gergõom sam pričao i prije preuzimanja prve momčadi, naravno da od njega i drugih iskusnih igrača u ekipi vidim jednu dodatnu snagu na terenu. Puni smo respekta prema Dugopolju koji nam je praktički susjed i sigurno će biti motiviran nakon poraza od Vukovara, jedne od najboljih ekipa u ovom natjecanju, ali isto tako vjerujem u taj pozitivan šok u našoj momčadi u kojoj je ovo prilika igračima da se nametnu novom treneru.


DUGOPOLJE (4-2-3-1): Lukić - Bradarić, Ljubičić, Peričić, Luburić - Tešija, Vladušić - Zdunić, Šaranić, Ivanišević - Rodić.

Klupa: Bartulić, Bašić, Buličić, Jukić, Ljubić, Smodlaka, Bagarić, Burćuč, Kovačević.

SOLIN (4-2-3-1): Buljan - Karabatić, Dumačić, Tomić, Hrgović - Dadić, Kačunko, Vukčić - Lovrencsics, Kargbo JR, Kapitanović.

Klupa: Runje, Jurić-Petrašilo, Đolonga, Blažević, Borovičkić, Ožegović, Vodanović, Nazor.

Linker
19. travanj 2024 01:25