Izvršni direktor Vukovaraca Markus Buzov i Carlos Andres Gutierrez, Luis Enrique Gutierrez, te Carlos Gutierrez

SLAVONSKI KOLUMBIJCI

Tata je igrao s Valderramom i Higuitom, a sinove je doveo u - Vukovar: ‘Vidi se da nisu pali s Marsa!‘

Ako su ‘povukli’ barem poneki tatin gen, mogao bi to biti dobar posao vukovarskog kluba...
Piše: Damir BegovićObjavljeno: 17. srpanj 2022. 16:46

Na treningu Vukovara 1991 na izmaku prvoga radnoga tjedna čak je 40-ak igrača, ima ih sa svih meridijana i paralela. Među njima su i (još) dvojica Kolumbijaca; 18-godišnji talentirani napadač Carlos Andres Gutierrez Morales, te njegov godinu dana stariji brat Luis Enrique Guttierez Morales, vratar.

Treninzima je vukovarskog kluba, koji se održavaju na igralištu u obližnjim Petrovcima, nazočan i Carlos Gutierrez, otac spomenutog dvojca. Posrijedi je poznati kolumbijski nogometaš, nekoć reprezentativac ove južnoameričke zemlje koji je reprezentativnu svlačionicu dijelio s Carlosom Valderramom, a klupsku (Atletico Nacional de Medellin) s osebujnim vratarom Reneom Higuitom.

"S Carlosom već dulje vrijeme njegujem poslovne odnose koji su već prerasli i u prijateljske, mogu slobodno reći. Upravo je on posredovao pri dolasku Robina Gonzaleza u naš klub prije dvije godine", podsjeća Markus Buzov, izvršni direktor Vukovara 1991.

Gonzalez je bio pun pogodak. Omaleni ofenzivac prošle sezone bio je najbolji igrač Treće HNL Istok, a prema izvjestiteljima Sportskih novosti i najbolji igrač obje kvalifikacijske utakmice (Hrvace 2:0, Mladost Ždralovi 2:0) u kojima je Vukovar 1991 izborio nastup u Prvoj nogometnoj ligi u nadolazećoj sezoni.

Zanimljiv materijal

Kakvi su Gutierrezovi nasljednici, pitamo trenera Miroslava Bojka?

"S nama su odradili tek dva treninga, vidi se da nisu pali s Marsa, ali je još uvijek teško konkretno procijeniti njihovu vrijednost. U svakom slučaju, zanimljiv su materijal, nesumnjivo su talentirani", kaže Bojko.

Uglavnom, obojica još uvijek imaju pravo nastupa za juniore. A ako su ‘povukli’ barem poneki tatin gen, mogao bi to biti dobar posao vukovarskog kluba koji u nadolazeću sezonu ulazi nenametljivo, s jednom jedinom ambicijom. Na tu temu ponovno izvršni direktor Buzov:

"Cilj nam je odigrati sezonu bez stresa i ne drhtati posljednjih pet-šest kola za ostanak u ligi. Želimo upoznati novo okruženje, biti nezgodan suparnik svakome, a vjerujem da je ova ekipa pod vodstvom trenera Bojka sposobna za takvo što."

Inače, redovi vukovarskog kluba osvježeni su novim igračem, to je 20-godišnji Vanja Pelko, polivalentni ofenzivac. Prošle sezone igrao je za krapinski Zagorec, a prethodno je bio član zagrebačkog HAŠK-a, zaprešićkog Intera, te Hrvatskog dragovoljca, s tim da ima i dva nastupa za U-17 reprezentaciju Hrvatske.

"Načelno, prijelazni rok smo zaključili, premda je otvorena mogućnost angažmana još jednog napadača - informirao je za kraj sportski direktor Vukovara 1991 Dražen Pernar.

Linker
13. travanj 2024 02:33