Igor Budiša

 VLADO KOS Cropix
‘PONOSAN SAM‘

U drami su ostali bez HNL-a, a sada bez i trenera: ‘Ne želim kao fikus gledati kako se stvari ne mijenjaju‘

Igor Budiša napustio momčad koja je u zadnjem kolu ostala bez plasmana u elitni rang
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 04. srpanj 2024. 20:27

Igor Budiša (46) napravio je ono što je i najavio - odstupio je s mjesta trenera Zrinski Osječko 1664. Veliki je to gubitak za ovaj klub, jer Budiša je u prošloj sezoni napravio fantastičan trenerski posao. Doveo je momčad koja je tek ušla u 1. Nogometnu ligu korak do plasmana u elitni rang natjecanja. Budiša i njegovi igrači vodili su nevjerojatnu utrku za prvo mjesto sa Šibenikom, koji ih je tek u međusobnom obračunu u zadnjem kolu uspio preteći na tablici.

- Žao mi je što napuštam te sjajne dečke, a odlazim neizmjerno ponosan i sretan sa svime što smo napravili i što sam imao privilegij voditi tu skupinu igrača i biti sudionik utrke kakva vjerojatno nije viđena u Hrvatskoj - kazao nam je Budiša.

Prepušteni sami sebi

Znamo da je razlog odlaska vaše nezadovoljstvo s nekim stvarima u klubu?

- Nisam otišao zbog novca, niti zbog svlačionice. Jednostavno sam procijenio da klub nije na adekvatan način ispratio rast momčadi, te istaknutu ambiciju. U prošloj sam sezoni kao trener uložio svu energiju koju sam imao u sebi, ne samo na trening i utakmice, nego i na mnoge stvari kojima se trener ne bi trebao baviti. Često smo igrači i ja bili prepušteni sami sebi, a to ipak nije normalno, posebno za klub koji želi igrati u najvišem razredu. Želi li Zrinski zaista izrasti u stabilan klub, puno će se toga morati promijeniti i popraviti.

Kako ste se razišli s predsjednikom Komakom?

Kulturni razlaz

- Razišli smo se vrlo kulturno, što je jedino i normalno. Puno smo toga prošli zajedno, nema smisla da budemo u bilo kakvoj svađi. U nekim se jako važnim pogledima na klub ne slažemo i zato je najbolje razići se u miru. Predsjedniku sam zahvalan što mi je dao priliku, što sam mogao trenerski proživjeti takvu sezonu, te steći jedno nevjerojatno iskustvo. Međutim, ta je sezona završena, nova je pred vratima, a puno se toga mora popraviti da bi u njoj bio uspješan. A za to klub trenutačno nije spreman. Prošla je sezona bila zapravo rezultatski nerealna, a kada nešto nije realno, onda ne može imati dug vijek. Ne želim kao “fikus” gledati kako se stvari ne mijenjaju.

Što će biti s klubom?

- Znam samo da će biti jako teško ponoviti rezultate iz prošle sezone. Osobno Zrinski vidim kako klub koji može biti vrlo stabilan i konkurentan, koji ima jako puno mladih igrača, vrlo zanimljivih, karakternih i željnih napretka. Ti igrači zaslužuju bitno veću logističku podršku i tada će biti još bolji.

Kakvi su vaši planovi za budućnost?

- Pronaći novi posao. Prošla je sezona bila iscrpljujuća, ali ta utrka stalno me punila novom energijom, tjerala da radim i učim, da budem kompletniji trener. Nadam se da ću uskoro pronaći klub u kojem ću moći nastaviti tamo gdje sam stao sa Zrinskim.

Ne sumnjamo da će Igor Budiša brzo pronaći novi posao. Svi smo vidjeli što je napravio vodeći Zrinski. Iskusni treneri često znaju reći kako je najbolji trener onaj koji uspije izvući najviše što se može iz momčadi koju vodi. Budiša je u Zrinskom izvukao i više od toga...

Linker
04. srpanj 2024 20:27