Niko Domazet i Kristijan Antunović

 PRIVATNA ZBIRKA
SESVETE

U elitno društvo ne želimo bez stadiona, ali zato jako dižemo Akademiju

Predsjednik Kristijan Antunović radi tiho, ali i vrlo uspješno: Sve više trenera želi doći kod nas
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 01. veljača 2024. 11:00

U Sesvetama već duže vrijeme rade sustavno, tiho i - uspješno. Prije pola godine ekspresno su se vratili u Prvu NL (drugi rang natjecanja), a već na jesen su se nametnuli kao više nego stabilan klub koji proljetni dio prvenstva čeka na četvrtom mjestu.

- Imamo 28 bodova, a po mojim izračunima 35 će biti dovoljno za ostanak. Ne govorim to zašto što se bojimo za ostanak u ligi, jer on je neupitan, nego želimo što prije doći do toliko bodova kako bismo se potpuno rasterećeno mogli posvetiti unaprjeđenju igre i stasanju mladih igrača kojih imamo pregršt - rekao nam je predsjednik kluba Kristijan Kiki Antunović, koji je klub preuzeo nakon što je ispao u trećeligaški rang natjecanja.

Ne zanima vas eventualna borba za SuperSport HNL?

- Neće nas zanimati dok god ne budemo imali svoj stadion. Ne vidim nikakav smisao da igramo elitni razred kao gosti u svakoj utakmici. I dok je tako bit ćemo tu gdje jesmo.

Znamo da projekt stadiona imate odavno i da imate čak i građevinsku dozvolu?

- Moj prethodnik u klubu Pero Karatović je davno sve to odradio, ali ne vidim da u ovom trenutku postoje realne pretpostavke da bi se stadion u Sesvetama mogao graditi. To je nemoguće napraviti bez Grada Zagreba - jer i sam teren je gradski - a ne vidim da je njima to zanimljivo. Mi bismo kao klub bili spremni na dosta opcija u kojima bi i sufinancirali izgradnju stadiona, ali nije realno o tome sada pričati.

Takve stvari sigurno utječu na ambiciju kluba, na sam rad u njemu?

- Mi ne želimo da nas to unazadi na bilo koji način, premda nije prirodno da zbog takvih okolnosti ne možemo igrati elitni razred u kojem bismo možda za godinu ili dvije imali što reći. Međutim, trudimo se ojačati klub u svim drugim segmentima, modernizirati ga, stvoriti preduvjete da pratimo europske trendove.

Sesvete su poznate kao klub bez dugova?

- Tako je bilo i kod Pere Karatovića, tako je i sada. Sve više ljudi iz nogometa prepoznaje način na koji razmišljamo i sve više trenera želi doći kod nas, posebno kad pričamo o našoj nogometnoj školi.

Znamo da ste u zadnjih godinu dana transferirali nekoliko vaših mladića u jače sredine?

- Frano Vlašić (17) je otišao u Slaven Belupo, a Lovro Erceg s 18 godina u Lecce. Naš mladi Nigerijac Moses (20) sad je otišao u Radomlje, a imamo još jedan dobar transfer na vidiku. Ne možemo u SuperSport HNL, ali možemo školu posložiti tako da bude primjer za sve. Imamo ukupno pet terena za raditi, imamo odlične trenere, težimo tome da nam od U15 do seniora sve momčadi igraju isti nogomet, onaj koji odgovara europskim zahtjevima. Imamo i jako dobre odnose u Africi, od tamo želimo dovoditi brze i moćne igrače, jer takvi nam trebaju - zaključio je Kristijan Kiki Antunović.

image

Niko Domazet u društvu menadžera Dženisa Mujičića i Domagoja Abramovića, te predsjednika Kristijana Antunovića

PRIVATNA ZBIRKA

Linker
19. svibanj 2024 20:55