Eduard Brunner

 LINKEDIN SCREENSHOT
ODRŽAN INICIJALNI SASTANAK

U kultni hrvatski klub stiže investitor iz Kenije? Spreman je odmah uložiti 150.000 dolara

‘Želimo uložiti u brend i tradiciju, a nije nevažan ni geografski položaj Hrvatske‘
Piše: Damir BegovićObjavljeno: 27. siječanj 2023. 13:28

Team One Invest Consulting Group Ltd. pred vratima je Cibalije! Posrijedi je poslovna grupacija sa sjedištem u Keniji, točnije u Nairobiju, koja se bavi raznim financijskim investicijama i koja je vrlo zainteresirana za ulazak u Cibalijinu vlasničku strukturu. I čiji je predstavnik proteklih dana boravio u Vinkovcima, te na zadanu temu održao radni sastanak s klupskim, ali i čelništvom Grada Vinkovaca, većinskog vlasnika HNK Cibalia.

- Inicijalni sastanak zatražen od strane potencijalnog investitora koji je iskazao interes za otkup dionica koje Grad Vinkovci ima u svom vlasništvu imao je vrlo obećavajuće elemente - rekao je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

image

Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić

Foto: Damir Begović

Grad ima 55,97% dionica

Grad Vinkovci, inače, u vlasništvu ima 55,97% klupskih dionica...

- Predstavnik potencijalnog investitora djelovao je ozbiljno, s vizijom. Uputili smo ga u daljnju proceduru. Natječaj za prodaju dionica u vlasništvu Grada Vinkovaca raspisat ćemo u najkraćem mogućem roku, odnosno u sljedećih mjesec dana. O tome će raspravljati Povjerenstvo za iznalaženje strateškog partnera u HNK Cibalia, koje ću izvijestiti o iskazanom interesu, a svakako ćemo o tome raspravljati i na skorašnjoj sjednici Gradskoga vijeća. Želim da javnost bude upućena u priču - dodao je Bosančić.

Potencijalni investitor bio je spreman intervenirati sad i odmah, te u klub, kao znak dobre volje i ozbiljne nakane, ubrizgati financijsku injekciju od 150.000 američkih dolara kojom bi bili sanirani neki gorući problemi. No…

- Nećemo raditi račun bez krčmara. Kada i ako posao bude zgotovljen, imat će priliku za ubrizgavanjem.

Na osnovu prethodnih iskustava s investitorima koji su se u konačnici ispostavili “investitorima”, sluti li ovo na dobro? Što kaže Bosančićev špurijus?

- Ne znam više što bih rekao… Od 20 razgovora koje sam obavio na tu temu za njih pet sam pomislio - to je to! Znate kako je završilo. Suzdržat ću se stoga bilo kakvih procjena. Idemo u proceduru - zaključio je Bosančić, koji očito zbog ranijih loših iskustava ovom zgodom ‘puše i na sladoled’.

Važan detalj

Vlasnik spomenute poslovne grupacije, koja u svom vlasništvu posjeduje nogometni klub u Keniji, te nogometnu akademiju u Nigeriji, austrijski je poslovni čovjek Eduard Brunner. Njegov operativac koji je pohodio Vinkovce nije bio ovlašten za izjave, no Brunner je iz Nairobija poručio:

- Prvi motiv mi je napraviti prvoligaški klub koji bi predstavljao svojevrsnu platformu za europski iskorak igračima iz naše nogometne akademije u Nigeriji. Za Cibaliju sam zainteresiran iz više razloga. Jedan je i taj što se radi o klubu koji postoji više od 100 godina. Dakle, ulaganje je to u brend i tradiciju. Upoznat sam i s tim da je to klub posebnog rejtinga u Hrvatskoj. I da ima odlične navijače, kao malo koji prvoligaš u Hrvatskoj. Nije nevažan ni geografski položaj Hrvatske, blizina granice s Bosnom i Hercegovinom, Mađarskom i Srbijom… To je neobično važan detalj.

Brunner je dodao još tri važne rečenice:

- Na potezu je sada gradska uprava Vinkovaca, koja treba raspisati natječaj za prodaju dionica koje su u vlasništvu Grada Vinkovaca. Također, očekujemo na uvid u financijsko poslovanje, odnosno stanje stvarnoga duga. Jednostavno, moramo imati inicijalnu točku, znati odakle krećemo - zaključio je Eduard Brunner.

Vinkovačka javnost s nestrpljenjem očekuje daljnji razvoj situacije. Je li doista na pomolu definitivno rješenje statusa ovog kultnog kluba koji sve teže egzistira na gradskom proračunu?



POGLEDAJTE PRVU EPIZODU ‘VAR SOBE‘

Hoće li ‘dvorske borbe‘ ostaviti traga na igru Dinama? Ima li Ivan Leko momčad za napad na prvo mjesto? Zašto je Osijek ušao oslabljen u nastavak sezone? Tko će izboriti četvrto mjesto i europske nastupe? Odgovore na ta i mnoga druga pitanja pronađite u prvoj epizodi našeg novog podcasta ‘VAR soba‘ u kojem je gostovao Ilija Lončarević.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. travanj 2024 17:26