Josip Tadic u dresu Dinama

 DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
PRESUDIO SLUČAJAN SUSRET

Veliko pojačanje stiglo u Prvu ligu: ‘Jako sam zbog povratka u Zagreb, uvjeren sam da ću pomoći golovima‘

Bivši napadač Dinama i Osijeka pojačao je klub sa zapadnog dijela Zagreba
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 03. siječanj 2023. 16:00

Zimski odmor, koji je sve samo ne zimski, za nogometaše Jaruna približava se kraju. Kao što je poznato, Jarun je prije pauze nakon 17 odigranih kola u SuperSport 1. NL s osvojenih 20 bodova zauzeo deveto mjesto na prvenstvenoj ljestvici, što znači da momčad trenera Jerka Leke čeka itekako zahtjevan posao u drugom dijelu prvenstva u borbi za ostanak u drugom razredu hrvatskog nogometa.

Obitelj u Zagrebu

Zbog toga uprava kluba na čelu s predsjednikom Grgurom Jolićem marljivo radi na dovođenju igračkih pojačanja, a jedno od njih je svakako i najzvučniji novi član kluba sa zapada Zagreba Josip Tadić (35) iza kojeg je vrlo bogata domaća i inozemna karijera. Ovaj napadač nogomet je započeo igrati u Croatiji iz Đakova, seniorsku karijeru je potom počeo u Osijeku, a igrao je u još devet inozemnih država - Francuskoj, Njemačkoj, Cipru, Poljskoj, Australiji, Austriji, Turskoj, Litvi i Hong Kongu. Stigao je iz Žalgirisa iz Vilniusa za koji je u posljednje dvije godine zabio 17 golova u 69 odigranih utakmica.

Kako je postao igrač Jaruna?

- Slučajan susret s trenerom Jaruna Jerkom Lekom bio je presudan što se mog dolaska u Jarun tiče. Leko mi je predložio da dođem u Jarun što sam s velikim zadovoljstvom prihvatio. Jako sam sretan, nakon brojnih putovanja po Europi, što sam ponovno stanovnik našeg glavnog grada, a u Zagrebu živi i moja obitelj, supruga Magdalena s dvojicom naših krasnih sinova Gabrijelom i Leonardom - rekao je u uvodu Josip Tadić.

O svom novom klubu Tadić je rekao:

- O Jarunu sam čuo sve najbolje i to je ono što me posebno raduje. Potpuno mi je jasno da nas u nastavku prvenstva čeka itekako zahtjevan posao, no uopće ne sumnjam da ćemo prvenstvo okončati na uspješan način.

Potpuno spreman

Pripreme za drugi dio prvenstva započet će u ponedjeljak, 9. siječnja:

- Jedva čekam početak priprema na kojima ću dati sve od sebe kako nastavak prvenstva, zajedno s mojim suigračima, dočekao potpuno spreman. Što se mene osobno tiče i dalje sam pun motiva tako da sam uvjeren da ću svojim pogocima pridonijeti boljitku mog novog kluba - rekao je na kraju Josip Tadić.

Jarun je u jesenskom dijelu sezone imao drugi najefikasniji napad lige. Zabili su 25 pogodaka u 17 susreta kao i Solin, a više je pogodaka postigao tek lider Rudeš (29). Jarun je imao i vodećeg topnika lige Raula Florucza, Austrijanca na posudbi iz Lokomotive koji je mreže suparnika zatresao osam puta, no nijedan drugi Lekin igrač nije zabio više od dva pogotka. Vjeruju u Jarunu da će im dolazak iskusnog Tadića pomoći u širenju opasnosti pred vratima suparnika...

Jarunov raspored

Do kraja drugog dijela prvenstva Jarun će odigrati još pet utakmica: Jarun - Cibalia (18. veljače), Dugopolje - Jarun (25. veljače), Jarun - Croatia (4. ožujka), Kustošija - Jarun (10.ožujka), Jarun - Hrvatski dragovoljac (18. ožujka).

Tadićevi klubovi u seniorskoj karijeri

Osijek (Hrvatska)

Bayer Leverkusen (Njemačka)

Dinamo Zagreb (Hrvatska)

Grenoble (Francuska)

Arminia Bielefeld (Njemačka)

Omonia (Cipar)

Lechia Gdanjsk (Poljska)

Melbourne Heart (Australija)

Rijeka (Hrvatska)

Zadar (Hrvatska)

Sturm (Austrija)

Balikesirspor (Turska)

Slaven Belupo (Hrvatska)

Suduva (Litva)

Kitchee (Hong Kong)

Žalgiris (Litva)

Jarun (Hrvatska)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. travanj 2024 14:55