Ante Erceg

 CROPIX
POVRATAK BJELIČINA ADUTA

VIDEO: Bivši hajdukovac se vratio nakon duge stanke, zabio škaricama za pobjedu, pa se ozlijedio!

U travnju prošle godine Erceg se ozlijedio na treningu, prošao dvije operacije koljena...
Piše: Darko Ružić/SNObjavljeno: 05. travanj 2022. 11:56

Posljednji od članova Druge HNL su u okviru 22. prvenstvenog kola svoj međusobni susret odradili Osijek II i Orijent 1919, a slavili su na kraju Osječani prekrasnim pogotkom Ante Ercega. Nije početak igre bio u visokom ritmu, ali rano je zaprijetio gost s riječke Krimeje.

Petrović je zapucao s više od dvadeset metara i dobro uposlio vratara Osječana Barešića. Nakon petnaestak minuta i domaćini su pokušali s dva dalekometna udarca, ali u istima nije bilo preciznosti pa ni posla za vratara Boglića. Onda je iznova na drugoj strani, pred Osijekovim vratima u izglednim prigodama bio Leon Petrović, ali od do tada četiri prigode niti jednom nije uspio savladati Barešića. Nije ni Erceg vratara Orijenta u 25. minuti kada je loptu poslao za malo pokraj okvira. Pokušao je i Bakić u 35. minuti savladati čuvara mreže gostiju Boglića, ali ovaj je neugodan i precizan udarac pod gredu izbacio u korner.

U 51. minuti pogrešku obrane gostiju iskoristio je Ante Erceg i s pet, šest metara škaricama preko glave pucao i pogodio nebranjeni dio mreže. Ubrzo je i zbog ozljede napustio igru, a zamijenio ga je M. Kuprešak.

Ercegov povratak traje već godinu dana. U travnju prošle godine se ozlijedio na treningu, prošao je dvije operacije koljena, a prvoj momčadi se ponovno priključio na zimskim pripremama, te radio po posebnom režimu. Bjelica ga je prije tri tjedna priključio drugoj momčadi kako bi se polako vratio u formu, a jučer je stigla nova ozljeda. Zasad se još ne zna koliko je ozbiljna i hoće li utjecati na Ercegov potpuni povratak.

Linker
04. svibanj 2024 23:12