RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
IZAZVAO VELIKU POZORNOST

VIDEO: Drugoligaš predstavio Dinamovu legendu! ‘Nisam za trenerski posao, vidim nas u društvu Slavena, Gorice...‘

Drugoligaš Rudeš danas je predstavio svog novog sportskog direktora
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 28. ožujak 2022. 16:21

Silvio Marić ime je koje izaziva interes i respekt. Stoga nije ni čudno da svima u Rudešu, njemu posebno, ne prestaju zvoniti mobiteli otkad je klub izvijestio da legendarni Mara postaje novi sportski direktor ambicioznog drugoligaša. U ponedjeljak je Rudeš Marića i službeno predstavio, ovo je njegov povratak nogometu nakon kraja karijere, posao kojim se želio baviti još kao igrač, tada je još govorio da se vidi na ovoj funkciji.

- Trenerski posao, nisam za to, puno je kolega krenulo tim putem, nagovarali su me, ali nisam se vidio u tom dijelu, mislim da sam bolji na ovom polju. Naravno, jedno je iz vana gledati, tamo su svi pametni, a drugo je kad uđeš u problematiku kluba. No, olakotna okolnost je što je Rudeš već dobro posložen klub i treba mu sitna nadogradnja, dat ću svoj obol poznanstvima, logistikom - rekao je Silvio Marić u svom prvom obraćanju, a predstavio ga je Rudešov direktor Stipe Čondrić.

- Zahvalan sam Silviju Mariću što je došao kod nas, prepoznao projekt, ima ambiciju kao Uprava da se vratimo u prvu ligu. Nije lako, imamo devet utakmica pred nama, ali vjerujem da će Mara na brzom tečaju sa svim našim mladim momcima napraviti zacrtani cilj. Suvišno je bilo što o njemu reći, vjerujem da će donijeti energiju i karakter, bio je fakin i vjerujem da će takav napraviti posao - rekao je Čondrić, Marić je uzvratio:

- Zahvaljujem ljudima koji su mi dali šansu da dođem na ovakvu funkciju. Moje iskustvo u nogometu je veliko, ali iskustvo na funkciji sportskog direktora ne baš veliko, skoro nikakvo. Zato im i hvala što su mi dali šansu, pogotovo jer klub radi jako dobro. Kad sam vidio neke reference, bile su izvanredne. Vizija Rudeša jest biti stabilni prvoligaš, visoki su ciljevi, imamo devet kola do kraja, u borbi smo za ulazak u Prvu HNL, nadam se da ćemo već ove godine ući u elitu. Uglavnom sam upoznat s igračkim kadrom, trebat će mi malo da sve polovim, nema puno vremena, ali uhvatit ću sve u rekordnom roku.

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

Rudeš nije nova Marićeva simpatija.

- Pratio sam dok je Igor Bišćan bio ovdje, on je krenuo odavde, i zato nam je to posebno drag klub. Naravno da mi je Bišćan dao poneki savjet, stalno smo na telefonu, a s kim god pričam, svi mi kažu da im je drago što sam se vratio u nogomet nakon toliko godina.

O svojim osobnim ambicijama nije želio previše pričati, tek je na početku karijere.

- Rudeš je sad broj jedan, zanima me projekt, želimo ostvariti viziju jednog standardnog prvoligaša. Ako Slaven Belupo, Gorica i Lokomotiva mogu biti takvi, u tom društvu vidim i Rudeš. A za budućnost, dosta je teško govoriti, možda ćemo napasti i nešto veće, možda napravimo još veći posao.

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

I trener Ivica Landeka i pomoćnik mu Mario Jurić bili su važan faktor Marićeva dolaska. Obično sportski direktor bira trenera, ovdje su, da se našalimo, odabrali njega.

- Landeka i Jurić su me molili da im dođem pomoći, kad sam vidio njihovu euforiju i ambiciju, entuzijazam, prihvatio sam poziv. Nisam dugo bio u nogometu, ovo je moj službeni povratak.

U kojem će smjeru Rudeš, što se tiče igračkog kadra? Hoće li na ljeto doći provjerena imena, na Marin "brk", ili će okosnica ipak biti mladi klupski igrači?

- Sad ćemo prvo odraditi ovu sezonu, tu nema puno vremena, ostalo je još devet kola. Na ljeto ćemo vidjeti u kojem smjeru idemo, dovest ćemo kvalitetne igrače, neke zadržati.

Svjestan je da ga čeka veliki izazov, iako je oduvijek želio tu funkciju, posao sportskog direktora nije "kamilica".

- Nije lagano biti sportski direktor, međutim, organizacijski smo odlično posloženi. Opet, znam da za taj veliki iskorak kojemu težimo treba odraditi puno posla. Velika mi je prednost što znam puno ljudi iz nogometa, poznajem materiju, prošao sam taj put, znam kako nogomet funkcionira, kako igrači razmišljaju. No, znam i da mi treba iskustva, da je ovo jedna sasvim nova uloga i sad ćemo vidjeti koliko sam uspješan - poručio je Marić.

Linker
28. travanj 2024 02:06