teren u Zmijavcima

 Foto: Ante Ujević
SAMO BLATO

VIDEO: Katastrofalni uvjeti! Pogledajte zašto je danas odgođena utakmica hrvatske Prve lige

A samo 300 metara zračne linije dalje, odigrao se županijski derbi na odličnom treneru
Piše: Ante UjevićObjavljeno: 04. prosinac 2022. 17:04

Utakmica 17 kola 1.Super Sport nogometne lige između Croatije Zmijavci i gostiju iz Vukovara, HNK Vukovar 1991, koja se trebala igrati ove nedjelje u Zmijavcima odgođena je zbog loših vremenskih neprilika i katastrofalnog stanja travnjaka na stadionu u Zmijavcima.

Obline kiše koje su ovih dana pogodile Imotski i njegovu krajinu jednostavno travnjak u Zmijavcima nije mogao podnijeti i od njega je ostalo samo blato. Blatnjavi travnjak napunjen je vodom i zbog takve činjenice logika je nahodila odgađanjem utakmice između ova dva kluba. Sudac Luka Slišković iz Zagreba i kapetani obje momčadi donijeli su takvu odluku i sam delegat utakmice napisao ju je u službeni zapisnik utakmice.

Video: Ante Ujević

Iznosimo izvješće delegata utakmice Roberta Balena iz Zagreba:

"Sukladno čl.27 PNI, glavni sudac utakmice Luka Slišković u nazočnosti oba kapetana. NK Croatia Zmijavci Ivan Todorić i gosta HNK Vukovar 1991 Kristijan Pavičić, donio je odluku o nepodobnosti terena za igru, zbog natopljenosti obilnom kišom, što spada u višu silu. U narednilh pet dana očekuje se po prognozi vremena i gora i kišovita situacija. Dogovorno sa predstavnicima klubova je da se utakmica odigra u nedjelju 12.02.2023.god. što je i dogovoreno sa Povjerenikom lige."

Odavno u Zmijavcima uprava kluba i sama Croatia imaj problema s terenom, to smo vidjeli već u srazu s Hrvatskim Dragovoljcem na Max Sprotu, a i danas ozbiljnija kiša teren pretvara u kaljužu i blato. Jeli vrijeme da Croatia nakon super sređene infrastrukture sredi i igralište i sam svoj teren, odnosno travnjak. Velika je to investicija za klub, koju je jednostavno nemoguće realizirati ali ponavljam da su iz kluba uvije uprte u matični savez pa i u HNS da pomogne Croatiji u riješavanju problema s travnjakom.

Nadamo se da će vlast u Zmijavcima i političke osobe urgirati jer Imotski i Imotska krajina s obzirom na 7 klubova, ipak zaslužuju jedan teren s hibridnom podlogom, te da će predsjednik HNS-a Marijan Kustić okrenuti politiku ulaganja novca i u niže lige i u amaterski nogomet i da će neka djeca u manjim sredinama imati veliku priliku kvalitetno se baviti nogometom.

Ne mislimo samo na Zmijavce nego i na druga mjesta, može to biti Solin, Sinj, Metković, Ploče.....Samo je jedno i u manjim nogometnim sredinama pomoć saveza oko terena za igru je puno potrebna.

Trener Marin Oršulić nakon odgode utakmice s Vukovarom prokomentirao ovu polusezonu na klupi Croatije:

"Teška i turbulentna sezona, odjednom nije se znalo treća ili druga liga. Svega i svačega je tu bilo teški trenuci za nas igrače, stožer i upravu ali ipak nadamo se boljem proljeću. Selekcija je bila kasno odrađena u 5 do 12, ipak nadamo se da ćemo se sutra već okrenuti novoj polusezoni i da će ona biti puno uspješnija nego ova. S rezultatom nismo zadovoljni moramo i možemo bolje, nemam što dečkima zamjeriti, dali su sve od sebe, bilo je tu problema s ozljedama a i kratkoća s vremenom ali ponavljam očekujem da Croatia ima jedno predivno proljeće i nadam se da će se to i ostvariti."

Ali samo 300 metara zračne linije dalje, i u susjednoj općini u Runoviću, derbi županijske lige između Mračaja i najvećeg hrvatskog drugoligaša Imotskog odigrao se na odličnom treneru, fantastičnu drenažu ima Pojilo za razliku od igrališta u Zmijavcima.

Prva slika je teren u Zmijavcima, a druga u Runoviću susjednoj općini udaljenoj svega 300 metara zračne linije.

Linker
17. travanj 2024 18:56