Slavlje igrača Vukovara

 FACEBOOK
NOVI DRUGOLIGAŠI

VIDEO: Nogometaši Vukovara 1991 burno proslavili ulazak u 2. ligu - pjevali se Dječaci, Grdović, Thompson...

Mladost je nakon gola za 0:2 ostala bez snage te se u drugoligaško okruženje vinuo Vukovar 1991
Piše: SN, HinaObjavljeno: 12. lipanj 2022. 19:55

Nogometaši Vukovara 1991 iduće sezone igrat će u Prvoj NL, dosadašnjem drugoligaškom okruženju, nakon što su u finalu dodatnih kvalifikacija svladali Mladost iz Ždralova s 2:0 (1:0).

Finalna utakmica odigrana je u Bjelovaru gdje je Mladost nominalno bila domaćin, a već u 11. minuti Vukovar 1991, inače prvak Treće HNL - Istok prošle sezone, je poveo pogotkom Josipa Barišića.

Do kraja prvog dijela Mladost je konstantno napadala i imala nekoliko sjajnih prilika za izjednačenje. Zatresao se i gostujući okvir vrata, no gosti iz Vukovara su izdržali bez primljenog gola sve te nalete.

Utakmica je definitivno prelomljena nakon točno sat vremena igre kada je za 2:0 pogodio Ivan Aleksić. Nakon toga je Mladost ostala bez snage te se u drugoligaško okruženje vinuo Vukovar 1991.

U Prvoj NL, dosadašnjoj Drugoj HNL, tako će se iduće sezone natjecati Hrvatski dragovoljac, Rudeš, Inter-Zaprešić, Jarun, Kustošija, Dugopolje, Solin, Cibalia, Orijent 1919, Dubrava Tim Kabel, BSK i Vukovar 1991.

Nogometaši Vukovara znali su proslaviti ulazak u drugoligaško natjecanje. Slavlje je počelo već u Bjelovaru, a nastavilo se cijelim putem do Vukovara. Pjesma je odjekivala cijelim putem, a repertoar je uistinu bio šaren - od Dječaka preko Mladena Grdovića, 'Inati se Slavonijo' i Thompsona, do elektronskih ritmova...

Dodatne kvalifikacije za Prvu NL, finale:

Mladost Ždralovi - Vukovar 1991 0:2 (Barišić 11, Aleksić 60)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 12:27