Ruiz Robin de Jesus Gonzales.
 

 RONALD GORSIC Cropix
DERBI 2HNL

Vukovar 1991 nastavio čudesan niz: Ne znaju za poraz od listopada, a sada su srušili i aktualnog lidera

Davor Mladina u pet dana doživio je dva rezultatski istovjetna rezultata
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 05. ožujak 2023. 17:20

VUKOVAR - RUDEŠ 2:0

VUKOVAR Stadion Borovo naselje. Gledatelja 800. Sudac: Ante Terzić (Split) 6,5. Pomoćnici: S. Brajković, Sarić. Četvrti sudac: Erceg. Delegat: Tomačić.

STRIJELCI: 1:0 - Pelko (36), 2:0 - Gonzalez (82).

VUKOVAR 1991 (4-2-3-1): Kolić 7 - Pavičić 7,5, Baltić 7, Jukić 7, Rugašević 7 - Biljan 7 (od 75. Andačić -), Radošević 7,5 - Awounyo 6,5 (od 46. Periša 7), Gonzalez 8 (od 87. Jara -), Pelko 7 (od 60. Mihaljević 7) - Knöll 6,5 (od 75. Capitani -). Trener: Miroslav Bojko 7,5.

RUDEŠ (3-4-3): Kralj 6,5 - Campos 6, Pavlek 6, Pavković 6 - Šare 6 (od 60. B. Brajković 6), Pasariček 6 (od 86. Dumančić -), Srbljinović 5,5, Rešetar 5,5 (od 46. Liklin) - Oddei 6 (od 60. Araujo 5), Gudelj 5,5, Latković 5,5 (od 70. Kovačević -). Trener: Davor Mladina 5,5.

ŽUTI KARTONI: Biljan (16), Srbljinović (24), Gonzalez (28), Bojko (28), Liklin (70), Campos (72), Pavlek (85), Kovačević (88).

IGRAČ UTAKMICE: Robin Gonzalez.


Pao je i Rudeš. Vukovar je jučer zaustavio pohod Zagrepčana prema eliti, privremeno ili ne, vidjet ćemo uskoro. Davor Mladina u pet dana doživio je dva rezutatski istovjetna rezultata, no za razliku od Koprivnice gdje je Rudeš bio u igri sve do 85. minute, jučer je njegova momčad pala bez ispaljena metka. Naime, domaći su odigrali savršenu taktičku utakmicu, Miroslav Bojko odlično je detektirao sve prednosti i mane gostiju, a njegovi igrači su sve njegove zamisli pretočili na ne baš kvalitetan travnjak igrališta u Borovu naselju.

Početak utakmice protekao je u velikoj borbi na sredini terena, bez prigoda i uz dosta prekršaja. Tehničke pogreške, odnosno kriva dodavanja nisu mogli zadovoljiti dobro popunjeno gledalište. Prvi pokušaj vidjeli smo u 12. minuti, Radošević je sa sredine izbacio Knölla na lijevoj strani, a Nijemac je pucao s 20 metara visoko preko vrata.

image

Na fotografiji: Davor Mladina, trener Rudesa.

RONALD GORSIC Cropix

Na drugoj strani pet minuta kasnije pokušao je mladi Šare koji je dobio prigodu na desnom boku, ali njegov udarac bio je također neopasan. Baš kao i Rešetarov tri minute kasnije, Kolić nije imao problema s tom loptom. Pokazat će se kasnije da je to bio jedini udarac u okvir gostiju.

Prvu pravu prigodu vidjeli smo u 31. minuti, Awounyo je prošao desnom stranom, dodao je Knöllu, a ovaj iskosa zdesna s desetak metara puca pored vrata. I onda pet minuta kasnije vodstvo domaćina. Bizarna situacija prethodila je pogotku domaćina, naime, Latković se sudario sa sucem Terzićem i zbog toga zakasnio u blok Radoševiću koji je poslao sjajnu loptu u prostor iza leđa obrane gostiju, Pelko je izbjegao zaleđe i mirno poentirao pored Kralja za veliko veselje na tribinama.

Nastavili su domaći s napadima, u 39. minuti, Pavičić ubacuje s desne strane, Šare odbija na rub kaznenog prostora, Rugašević poteže iz prve, a njegov točan udarac blokirao je Campos.

image
RONALD GORSIC Cropix

U nastavak utakmice oba trenera su krenuli s promjenama igrača i formacija. Međutim, gosti nisu uspjeli nametnuti se Vukovaru, imali su loptu u nogama, ali čvrsti blok ispred Kolića bio je praktički neprobojan, tako smo samo zabilježili pokušaj Srbljinovića u 58. minuti iz slične pozicije kao Rugaševića, i pokušaj kapetan gostiju završio je u bloku.

U 73. minuti velik prigoda za domaćina, Mihaljević je točno loptom pronašao Knölla koji je bio na pet metara, ali njegov pokušaj sjajno brani Kralj, koji je bio nemoćan 10 minuta kasnije.

Slobodan udarac na 18 metara skrivio je Srbljinović, a loptu je namjestio Robin Gonzalez. Kolumbijac je savršeno pogodio preko živog zida i izazvao delirij na tribinama. Do kraja nije bilo promjena, moglo je početi veliko slavlje domaćina, koji su tako nanijeli prvi prvenstveni poraz Rudeš nakon 154 dana.

Linker
26. travanj 2024 05:48