Krešimir Sunara je novi trener Dragovoljca

 DAMIR KRAJAC Cropix
SMJENA U SIGETU

Zagrebački sastav ima novog trenera: ‘Imamo talentirane igrače, vjerujem da se možemo izvući iz ponora‘

Krešimir Sunara je nakon ostavke Ive Milića preuzeo klupu Hrvatskog dragovoljca
Piše: Slavko KonopljakObjavljeno: 19. rujan 2022. 22:50

Krešimir Sunara, dosadašnji sportski direktor kluba iz Sigeta, novi je trener bivšeg prvoligaša Hrvatskog dragovoljca. Poslije ostavke Ive Milića, koji je sjedio na klupi Hrvatskog dragovoljca 6 kola, premda je predsjednik Marinko Perić bio u pregovorima sa čak devet potencijalnih trenerskih kandidata, očekivana je to odluka prvog čovjeka kluba. Perić je takav rasplet obrazložio sljedećim riječima:

"Nakon razgovora s potencijalnim trenerskim kandidatima, odlučio sam se za Sunaru jer kao dosadašnji sportski direktor najbolje poznaje problematiku u klubu. Ako mu ne krene, uvijek se može vratiti u direktorsku fotelju, ali ja vjerujem u njegovo veliko trenersko iskustvo i vjerujem da će on uspjeti izvući momčad iz krize rezultata. Ivo Milić, sada već bivši trener, uvijek ima mjesto u našem klubu jer se pokazao kao veliki gospodin, ali eto nije imao sreće. Moram priznati da me je njegova ostavka iznenadila i kad mi je to otkrio, ja sam ga pokušao zadržati, ali bio je čvrstog stava da više nema natrag. Nakon toga trebalo je reagirati "brzinom svjetlosti" jer nemamo puno vremena za pripreme za subotnji dvoboj s Rudešom. Razmišljao sam, ako krenem u pregovore sa svim tim potencijalnim trenerskim kandidatima, koji nam se nude i koji su na našem radaru, proći će pola tjedna. Ovako je Sunara upao na klupu praktički iz "kreveta", što je jasno i njega iznenadilo, ali on je vojnik kluba."

Hrvatski dragovoljac pod vodstvom Krešimira Sunare, kojem je to drugi povratak na klupu drugoligaša iz Sigeta, u prvenstvu 1. NL čeka velika bitka za izlazak iz opasne zone jer s pet uknjiženih bodova HD trenutačno drži predzadnje mjesto. Poslije jučerašnjeg odrađenog treninga, u klupskim prostorijama stavio se nam se na raspolaganje.

"Žao mi je što je naš trener Ivo Milić podnio ostavku jer smo imali odličnu suradnju, ali on se odlučio na takav korak i mi smo to morali ispoštovati. Moram priznati da me je odluka predsjednika Marinka Perića iznenadila, ali vjerujem da ću opravdati njegovo povjerenje", kaže novi trener Sunara.

Kako namjeravate izvuči momčad iz krize?

"Ne bih se osvrtao na rad bivšeg trenera, on je dobro radio i mislio je najbolje, ali svaki trener ima svoj sistem rada. Ne bih govorio o detaljima, ali moramo popraviti odnos prema igri, nogometnim riječnikom, moramo izginuti za boje kluba, igrači moraju dati maksimum, voditi borbu za svaki pedalj terena i biti dobri kao kolektiv. Jedino tako možemo naprijed. Kvaliteta postoji, ima dosta iskusnih igrača, a imamo i mlade vrlo talentirane igrače i vjerujem da se možemo izvući iz ponora."

Prvi trenerski ispit bit će vam već ove subote s trenutačno prvim Rudešom.

"Rudeš ima jako dobru momčad što i rezultati pokazuju i vrlo ga respektiramo. Morat ćemo uložiti jako puno truda da bismo napravili dobar rezultat", zaključio je novi trener Hrvatskog dragovoljca, Krešimir Sunara.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 14:02