TOM DUBRAVEC Cropix
VATERPOLSKI TEREN

Zrinski je pobjedu osigurao u nemogućim uvjetima, i dalje je prvi favorit za jesenskog prvaka

Utakmica u Dugopolju pamtit će se po tomu što je odigrana je u nemogućim uvjetima
Piše: Ž. KovačObjavljeno: 13. studeni 2023. 18:28

Nakon odigranog 14.kola u Prvoj NL na vrhu poretka i dalje nema promjena. Zrinski Os 1664 je lider s 32 boda, a na drugom mjestu je Šibenik s dva boda manje.

Zanimljivo je da su momčadi s vrha gostovale kod momčadi s dna ljestvice. Šibenik je bio na gostovanju kod posljednjeplasirane momčadi lige, BSK-a u Bijelom Brdu, gdje je do nova tri boda došao pobjedom 1:0, dok je Zrinski bio uspješan u Dugopolju, svladavši pretposljednju momčad lige Solin s 2:1.

Utakmica u Dugopolju pamtit će se po tomu što je odigrana je u nemogućim uvjetima, na terenu koji je bio prikladniji za vaterpolo nego za nogomet. No, u trenucima kada je Solin imao 1:0 presudan potez vuče trener Jurjevčana Igor Budiša, i u igru uvodi odmorne Mujagića i Jelavića, koji su u potpunosti oživjeli igru Zrinskog. Za poravnanje je zabio jedna od glavnih obrambenih karika Jurjevčana Patrick Stanić. Rijetko se upisuje u listu strijelaca, ali ovaj pogodak sigurno će posebno pamtiti. Ponovno je maestralnu utakmicu odigrao i Dominik Dogan, koji je postigao pobjedonosni pogodak. Bio je to deseti pogodak prvog strijelca lige.

Na kraju, na travnjaku na kojem je bilo više blata, a manje trave sve ono što su pružili igrači obje momčadi zaslužuje velike pohvale. Do kraja jesenskog dijela ostala su još tri kola, a upravo slijedi utakmica koja u mnogome može usmjeriti tijek utrke za prvo mjesto, okršaj Zrinskog i Šibenika.

Linker
27. srpanj 2024 01:48